Ambienti se z novo sezono in novim voditeljem na male ekrane vrača v soboto, 6. oktobra. Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ambienti se z novo sezono in novim voditeljem na male ekrane vrača v soboto, 6. oktobra. Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Boštjan Romih, nov voditelj oddaje Ambienti, na snemanju na terenu. Foto: arhiv Ambienti
Boštjan Romih: "Oddaja Ambienti na visoki ravni prikazuje najboljše prakse oblikovanja človekovega bivalnega okolja, vedno zanimive zgodbe ljudi, ki so si vsak na svoj posebni in izjemni način spletli svoje gnezdo ..." Foto: arhiv Ambienti
Skozi jesenske modne trende vas bo z novo sezono Bleščice popeljala Lorella Flego. Foto: ZEN
Novosti s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede vam bosta z novo sezono Avtomobilnosti posredovala Andrej Brglez in David Urankar, voditelja oddaje. Foto: David Šavli
Utrinek s snemanja oddaje Avtomobilnosti. Foto: David Šavli

Ambienti, oddaja o lepoti bivanja
Nova sezona z novim voditeljem od 6. oktobra dalje
Ambienti se z novo sezono in novim voditeljem Boštjanom Romihom vračajo na Televizijo Slovenija. Lepe ambiente bodo tudi v novi sezoni odkrivali novinarji Anja Prusnik, Jasna Marin in Stane Sušnik.

V novi sezoni boste lahko videli objekte in vrtove iz vse Slovenije in letos prvič tudi iz zamejstva: navdihujočo tržaško vilo Tomažič, dom slovenskega konzula. Pokazali vam bodo številne prenove stanovanj in hiš, tehnološko napredne novogradnje, vrt medonosnih rastlin in vrt okrašen z umetniškimi deli, prvič pa bo v medijih predstavljen tudi vrt slikarke Irene Polanec. V oddaji bodo dobili prostor tudi številni strokovnjaki, ki bodo spregovorili o bolj ekološkem in trajnostnem bivanju. Številne intimne zgodbe – med seboj na videz nepovezane – bodo tudi to sezono potrjevale tezo, da Slovenci bivamo iskreno, zavedno in družbeno odgovorno.

Boštjan Romih, ki se sicer opisuje kot zadržani gost, ki izjemno ceni dobre gostitelje, je pred novim voditeljskim izzivom povedal: "Res sem vesel, da se po nekaj medijske odsotnosti vračam z oddajo Ambienti, ki ima med gledalci že zares lep ugled. Čeprav je oddaja drugačna od mojih prejšnjih, njena tematika zame ne pomeni izleta v neznano. Ker je žena Lara arhitektka, in to z vsem srcem, se posredno ves čas srečujem z vsemi možnimi vidiki arhitekture. Najina pisarna je zaradi njene dejavnosti polna slik lepih ambientov, arhitekturnih revij, načrtov, tlorisov, projektnih map, slik z gradbišč in končanih projektov. Oddaja Ambienti na visoki ravni prikazuje najboljše prakse oblikovanja človekovega bivalnega okolja, vedno zanimive zgodbe ljudi, ki so si vsak na svoj posebni in izjemni način spletli svoje gnezdo, in s tem ljudem odkriva nove vidike kakovosti in kulture bivanja, zato sem se v njej takoj dobro počutil. Vrhunska ekipa srčnih ustvarjalcev, ki jim nič ni problem narediti, pa samo še doda piko na i. Zelo zelo vesel sem, da smo se našli."

Oddaja Ambienti je na sporedu ob sobotah ob 15. uri na TV SLO 1, prvič že 6. oktobra. Za vse, ki zamudijo premiero, pa si lahko ponovitvi ogledajo v nedeljo zvečer ali sredo popoldne na TV SLO 2.


Bleščica, oddaja o modi, lepoti in trendih
Ob sredah zvečer na TV SLO 2
Bleščica, oddaja o modi in življenjskem slogu, vam bo tudi v jesenski sezoni ponudila vpogled v veliko domačih in svetovnih modnih revij, ogledali si boste portrete stilskih ikon in manekenk, potovali od Pariza do New Yorka in pregledali poulično modo. Avtorica in voditeljica oddaje, Lorella Flego, napoveduje tudi: »Veliko prostora bo namenjenega modnim dodatkom in majhnim stvarem, ki poskrbijo, da je naše življenje lepše«. V Bleščici bodo tudi v novi sezoni predstavljali svetovne trende na področju moške mode.
Prva jesenska oddaja bo na sporedu v sredo, 19. septembra, ob 21.50 na TV SLO 2.


Avtomobilnost
Ob četrtkih zvečer na TV SLO 2
Jesenska sezona oddaje Avtomobilnost na male zaslone prinaša predstavitve različne možnosti, saj se je o nakupu avtomobila še težje odločiti kot kadarkoli prej. Prihajajo namreč električni avtomobili z zavidljivimi dosegi, hibridi in novi predpisi o izpustih. Svoje mesto vedno bolj utrjujejo tudi druge oblike mobilnosti – npr. car sharing in povsem enostavne možnosti, ki ne puščajo ogljičnega odtisa. Ustvarjalci oddaje vas bodo med sezono povabili tudi h glasovanju za finaliste za izbor slovenskega avta leta, ki bo konec leta, da pa se boste lažje odločali, vam bodo kandidate med testi predstavljali tekom jeseni.

Po množičnem odzivu v pomladni sezoni, boste gledalci tudi jeseni povabljeni k sodelovanju v oddaji – kmalu boste lahko pomagali stestirati e-pedalo. Zaključili bodo tudi serijo prispevkov o fobijah, ki so se izkazale za zelo pereč problem, saj ustvarjalci oddaje še vedno prejemajo pisma gledalcev, ki potrebujejo pomoč. Nadaljevali pa bodo tudi s projektom Osnovna šola varne vožnje, v katerem ob pomoči številnih osnovnih šol spodbujajo starše in učitelje, da se pogosteje spomnijo, kako zelo malo je v resnici treba, da bi najmlajši udeleženci v prometu dobili boljšo sliko o tem, kako se da v prometu vesti, da bi bilo življenje bolj varno.

Prispevke iz oddaj Avtomobilnost boste tudi v prihodnje lahko spremljali na spletnem portalu MMC RTV Slovenija in na Valu 202. Avtomobilnost se z voditeljema Davidom Urankarjem in Andrejem Brglezom na male ekrane vrača v četrtek, 20. septembra, ob 19.55 na TV SLO 2.

Fotografije v višji resoluciji so na voljo tukaj.