Trditve g. Krajnca, da se je generalno vodstvo RTV Slovenija odločilo, da ni primeren za voditelja Dnevnika, ne držijo. Generalnemu vodstvu namreč niti zakon niti Statut javnega zavoda RTV Slovenija takih odločitev ne omogočajo.

Urnike voditeljev in novinarjev skladno z zakonsko zagotovljeno avtonomijo uredništva sestavlja odgovorno uredništvo posameznega programa. Pregled urnikov za mesec november pokaže, da ima vsak od voditeljev, ki so predvideni za vodenje TV Dnevnika, enako število turnusov za vodenje, tj. 6. Turnusi so torej enakovredno razdeljeni med vseh pet voditeljev osrednje informativne oddaje Dnevnik. Poleg tega je odgovorno uredništvo g. Sašu Krajncu in ge. Jasmini Jamnik dodatno zaupalo tudi vodenje soočenja kandidatov za župana Ljubljane. Zato trditev, da je bil Saša Krajnc utišan, ker ni bil tiho, ne more držati in ne drži.

Drži pa, da je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev v svojem poročilu za avgust 2022 presodila, da je bila objava napovedi voditelja (Saša Krajnca) in urednice Dnevnika 17. avgusta 2022 utemeljena na napačnem kontekstu dogajanja in napačnem fokusu prispevka. Varuhinja je ugotovila tudi, da sta napačno ali pomanjkljivo utemeljila vsebinske in hierarhične napake, konflikt interesov avtorja ter uredniško vsiljenost prispevka. Zato je varuhinja presodila, da je bila objava prispevka utemeljena, objava posebne napovedi pred prispevkom pa neutemeljena in neprimerna.

V tem kontekstu je napačen tudi tvit ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan, ko pravi: »da je izvedel, da pa očitno ne bo več vodil Dnevnika na RTV Slovenija. Vsaj ne v novembru, ko ga praktično ni več v urniku«.