V zadnjih dneh so se v javnosti pojavile zlonamerne in zavajajoče informacije o tem, da naj bi RTV Slovenija financirala Zavod Iskreni in Novo24TV.

Skladno z navedenim javnost obveščamo, da je v primeru Nove24TV julija 2022 prišlo do izplačila preveč plačane najemnine za Multipleks C, takšno izplačilo je bilo na primer izvedeno tudi leta 2018, torej v času, ko je javni zavod vodil gospod Igor Kadunc. Vračilo preplačane najemnine ni neobičajno, podobno se dogaja tudi pri drugih plačnikih, kot primer navajamo vračilo preplačane najemnine Rock Radiu. Poudarjamo, da so navedbe in zapisi, ki namigujejo, da gre za financiranje Nove24TV neresnični, avtorji prispevkov pa pred objavo informacij niso preverili na RTV Slovenija.

V primeru Zavoda Iskreni javnost obveščamo, da ima RTV Slovenija z njim podpisano pogodbo o medsebojnem oglaševanju. Takšne pogodbe so že večletna stalna praksa, javni zavod ima pogodbe podpisane z različnimi mediji, kot so Media 24, Reporter, Adria Media in drugi, njihov namen pa je, da o naših vsebinah obvestimo čim širše in raznoliko občinstvo.