V petdelni nanizanki se Tomaž Kajzer predstavlja v vsakokrat novem življenju: njegova telesna fizionomija je enaka, njegova identiteta v socialnem, kulturnem in moralnem kontekstu pa se v vsaki epizodi spreminja, je duhovnik, nepremičninski agent, koreograf, poligrafist, politik. Vse zgodbe Tomaža Kajzerja so prepletene z na videz nepomembnimi dogodki, ki pa temeljito pretresejo Kajzerjev svet in gledalca vedno znova postavljajo pred etične in moralne dileme, hkrati pa nenehno pričajo o odprtosti in neoprijemljivosti sodobnega sveta in človeške identitete.

Matija Vastl je Tomaž Kajzer. Foto Ana Črešnar
Matija Vastl je Tomaž Kajzer. Foto Ana Črešnar

Ekipa je v 38 snemalnih dneh na 68 lokacijah posnela material za drugo sezono, na snemanju je sodelovalo več kot 500 ljudi.

Scenarij sta napisala Špela Oblak Levičnik in Peter Bratuša, ki je nadaljevanko tudi zrežiral. Direktor fotografije je Dominik Istenič, scenograf Miha Ferkov, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Mirela Brkić. Montažer je Jan Lovše, glasbo pa bo napisal Anže Rozman, svetovno znani slovenski skladatelj, ki je bil pravkar nominiran za nagrado Emmy za glasbo v dokumentarnem filmu Prehistoric Planet.

Igralski zasedbi z Matijo Vastlom, Katarino Čas in Primožem Pirnatom na čelu se v novi sezoni pridružijo še Vlado Novak, Jernej Kogovšek, Lotos Vincenc Šparovec, Matej Zemljič, Silva Čušin, Borut Veselko, Robert Prebil, Uroš Smolej, Bojan Emeršič, Nataša Matjašec Rošker, Branko Šturbej, Domen Valič, Marinka Štern in številni drugi.

Nanizanka je bila posneta v 38 snemalnih dneh na 68 lokacijah.
Nanizanka je bila posneta v 38 snemalnih dneh na 68 lokacijah.

Pet novih delov nanizanke si bo televizijsko občinstvo predvidoma lahko ogledalo v začetku januarja 2024 na TV SLO 1 v nedeljskem terminu.

Izjava režiserja Petra Bratuše ob koncu snemanja: "Na začetku se še enkrat zahvaljujem RTV Slovenija, da se je odločila za nadaljevanje prelomne nanizanke Življenja Tomaža Kajzerja. Nastajanje nanizanke je neke vrste maraton. Izjemno sem hvaležen, da sem se ga lahko udeležil, nikakor pa ga ne bi zmogel brez izjemne ekipe. Vrhunske, profesionalne, srčne in strastne ekipe, s katero sem se skupaj boril za vsak kader, vsako sekvenco, vsako epizodo.... Hvaležen sem, da smo pripeljali nanizanko Življenja Tomaža Kazjerja ne samo do konca snemanja, temveč verjamem, da na povsem novo raven, na katero smo lahko vsi ponosni."

Režiser Peter Bratuša. Foto: Ana Črešnar
Režiser Peter Bratuša. Foto: Ana Črešnar