V ponedeljek, 23. januarja 2023***, bo na TV SLO 2 informativna oddaja Panorama prvič na sporedu ob 21.30. Spremenjen termin pa ni edina novost letošnje Panorame, voditeljicama Andreji Gregorič in Lizi Praprotnik se bo pridružil nov voditeljski obraz Gašper Papež ter nova rubrika Prestiž. Slednja bo nadomestila rubriko Koda, ki se kot samostojna oddaja seli na TV SLO 1.

Voditelji Panorame: Liza Praprotnik, Gašper Papež in Andreja Gregorič. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Voditelji Panorame: Liza Praprotnik, Gašper Papež in Andreja Gregorič. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Gašper Papež si je voditeljske izkušnje nabiral na Kanalu A, sicer je domač v športnih krogih kot trener košarke v Domžalah. "Prihod na RTV v oddajo Panorama mi predstavlja profesionalni izziv. Kolikor sem dosedaj na vajah uspel spoznati novinarsko in produkcijsko ekipo, samo vzdušje v redakciji, sem zelo zadovoljen, da so me povabilo poleg," pravi Papež, ki bo z vodenjem Panorame začel v začetku febraurja.

Nov voditeljski obraz oddaje Panorama Gašper Papež. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Nov voditeljski obraz oddaje Panorama Gašper Papež. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Oddaja Panorama bo tudi v novem, nekoliko krajšem časovnem formatu, razdeljena na več rubrik, znotraj katerih so obravnavane različne tematike, kot so črna kronika, zdravje, znanost in tehnologija ter gospodarske teme.

Mesto, ki ga je doslej v okviru oddaje Panorama zasedala oddaja o potrošniških vsebinah Koda bo odslej nadomestila nova rubrika Prestiž, kjer bo poudarek na prepoznavanju glamurja v slovenskem prostoru. Vodili jo bosta voditeljici rubrike Magnet Tjaša Platovšek in Karin Sabadin. Magnet bo še naprej tako doslej zaključeval oddajo Panorama.


*** OPOMBA: Zaradi prenosov športnih vsebin lahko pride do spremembe sporeda. Tako bo v tednu od 23. 1. 2023 do 27. 1. 2023 oddaja Panorama na sporedu le v četrtek, 26. 1. 2023, ob 21.30 na TV SLO 2. Hvala za razumevanje.