Tokrat s pomembno dopolnitvijo, ki je v zadnjih dveh letih zaradi omejitev, povezanih s covidom-19, umanjkala; v Planico se namreč vračajo gledalci, ki na tovrstnih športnih dogodkih vedno poskrbijo za izjemno vzdušje. Prav gotovo bodo zvesti navijači naših orlov pustili svoj pečat tudi letos, saj prihajajo v Planico v pričakovanju izjemnih rezultatov naših športnikov, katerim smo bili priča v letošnji sezoni. Navijačem v izteku planiške velikanke bo prilagojen tudi program na kanalih RTV Slovenija.

Dolina pod Poncami bo tudi letos med 24. in 27. marcem 2022 ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih poletih gostila najboljše smučarje skakalce na svetu. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Dolina pod Poncami bo tudi letos med 24. in 27. marcem 2022 ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih poletih gostila najboljše smučarje skakalce na svetu. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Televizija Slovenija
Televizija Slovenija bo med 24. in 27. marcem 2022 proizvajalec mednarodnega televizijskega signala s smučarskih skokov v Planici. Gledalci Televizije Slovenija si bodo lahko ogledali obe posamični tekmi, ekipno tekmo kot tudi kvalifikacije.
Vrnitvi navijačev v dolino pod Poncami bomo namenili pozornost predvsem v našem studijskem programu. Voditeljica osrednjega studia v izteku letalnice bo Polona Bertoncelj, osrednji gost pa Jernej Damjan. Zgodbe z vrha odskočne mize bo pripravljal leteči reporter Miha Mišič, ki bo v svojem slogu vsak dan pripravil tudi kakšno statistično zanimivost. David Črmelj se bo v studio z gosti in informacijami javljal z letečega mesta pred vasjo, kjer se za nastope pripravljajo tekmovalci. Rdeča nit programa televizijskega studia bo, poleg dnevnega dogajanja na in ob letalnici, tudi spomin na vse uspehe moške in ženske reprezentance te sezone tudi skozi doživljanja in občutke naših reporterjev. Z reporterskega mesta bosta tekme v Planici spremljala Andrej Stare in dolgoletni strokovni reporter Jelko Gros. V soboto na ekipni tekmi in nedeljo na zadnji tekmi sezone bomo v neposrednem prenosu spremljali tudi poskusni seriji. Gledalcem bomo ponudili tudi informacije o pripravah na nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo v Planici prihodnje leto. Dolino pod Poncami bo obiskala tudi ženska skakalna reprezentanca, ki jo bomo gostili pred našimi kamerami in mikrofoni.

Val 202
Val 202, uradni radio Planice, bo tudi letos na prizorišču od poskusnih skokov v sredo pa do zaključka zimske sezone v nedeljo. Poslušalce bodo reporterji obveščali o vsem športnem dogajanju, Val 202 pa bo seveda tudi letos poskrbel za informacije o drugem dogajanju, povezanem s poleti v Planici, in sicer od prometa do koncertov. Vse štiri dni bo namreč skrbel tudi za glasbeni oziroma obšportni program na »odru Vala 202« ob velikanki, ki vključuje voden program, sprejem skakalcev, nagradne igre in nastope slovenskih glasbenih skupin. Letos bo v četrtek (24. 3.) nastopila zasedba Joker Out, dan kasneje (25. 3.) Zmelkoow, v soboto (26. 3.) zasedba MI2 in v nedeljo (27.3.) Veseli Begunjčani.

MMC RTV SLOVENIJA
Vse dogajanje v povezavi s Planico bodo uporabniki spletnega portala lahko spremljali na spletnem naslovu www.rtvslo.si/planica. Pripravljamo številne zanimivosti, intervjuje in statistične podatke.