Foto: Adrian Pregelj/ RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj/ RTV Slovenija

Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je trdno povezan tudi z javnim zavodom RTV Slovenija, ki bo letos znova prenesel živahno dogajanje pod Poncami do naših gledalcev, poslušalcev in uporabnikov spletnih storitev.

Televizija Slovenija bo od 30. marca do 2. aprila proizvajalka mednarodnega televizijskega signala. Prav tako si bodo lahko gledalci Televizije Slovenija ogledali obe posamični ter ekipno tekmo.

Val 202, uradni radio Planice, bo tudi letos na prizorišču – vse od poskusnih skokov v sredo pa do konca zimske sezone v nedeljo. Reporterji bodo javnost obveščali o vsem športnem in obšportnem dogajanju. Vse dni bo poskrbljeno tudi za glasbeni spremljevalni program na »odru Vala 202« ob velikanki. V petek, 31. marca, bo na odru nastopila zasedba CoverLover, dan pozneje (1. aprila) Orleki, v nedeljo (2.) pa Ansambel Saša Avsenika.

Vse dogajanje v zvezi s Planico bodo uporabniki spletnega portala lahko spremljali na spletnem naslovu www.rtvslo.si/planica. Pripravljajo številne zanimivosti, intervjuje in statistične podatke.

Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

RTV Slovenija s poslovnimi partnerji v Planici

Javni zavod RTV Slovenija pa je poleg programskega dela danes, 31. marca, v Planici navzoč tudi kot pomemben poslovni subjekt. V dolini pod Poncami je svojim poslovnim partnerjem predstavil nove tržno zanimive produkte, s katerimi bodo lahko tudi letos soustvarjali dobre poslovne zgodbe.

Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Multimedijski center jim je tako predstavil novo aplikacijo za pametne televizorje RTV 365, ki predvaja radijske in televizijske vsebine na zahtevo, omogoča pa tudi poslušanje radia in televizije živo. Aplikacija bo na voljo na pametnih televizijskih napravah (Android TV, Hisense, Sony, Philips), kmalu pa tudi na LG, Samsung in Apple TV.

Tržno zanimivi bodo tudi športni dogodki, ki jih bo letos prenašala Televizija Slovenija, ob tem pa pripravila pester in bogat program: svetovno hokejsko prvenstvo na ledu, evropsko prvenstvo v odbojki ter kolesarske dirke, ki obetajo športno razburljivo poletje (dirko po Sloveniji, dirko po Franciji, svetovno prvenstvo v Glasgowu) …