Oddaja ima tudi nov termin predvajanja. Odslej je na sporedu vsak ponedeljek ob 17.25 na TV SLO 1, ponovitvi pa sta isti dan med 22. in 23. uro na TV SLO 2 in ob sobotah na TV SLO 1 ob 14. uri.

Poleg novega imena in termina predvajanja ima oddaja tudi novo špico, celostno podobo in osveženo sceno. Po vsebini je oddaja Podjetno naprej še naprej podjetniška oddaja, predstavlja pa tudi odgovor na trenutne razmere na trgu, ki se hitro spreminjajo predvsem zaradi pandemije covida-19.

Oddaja Podjetno naprej je po novem dolga 40 minut, kar pomeni, da je bolj razširjena in poglobljena, še vedno pa predstavlja primere dobrih praks, spodbuja mlade k uresničevanju idej na trgu, predstavlja različne možnosti financiranja, mentoriranja, razne oblike pomoči in podporo podjetnikom.

Edita Malnar Cetinski - voditeljica oddaje Podjetno naprej. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Edita Malnar Cetinski - voditeljica oddaje Podjetno naprej. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Od svetovne gospodarske krize 2008 pa do današnje pandemije covida-19 je bilo v Pravih idejah predstavljenih več kot 400 zgodb o uspehu.

Oddaja Prava ideja! je pokazala in dokazala, da je lahko tudi Slovenija država uspešnih ljudi. Ves čas je v ospredje postavljala ljudi z dosežki, zagnanostjo, znanjem in iznajdljivostjo. Na podlagi predstavitev ljudi, ki med seboj uspešno sodelujejo in družbeno-odgovorno delujejo, je oddaja Prava ideja! postavila Slovenijo na zemljevid podjetno uspešnih držav!

V svoji več kot desetletni zgodovini je oddaja številnim mladim podjetnikom skozi primere uspešnih poslovnih praks pokazala, da se z voljo, vztrajnostjo, pogumom, znanjem in primerno idejo da uspeti tudi na majhnem slovenskem podjetniškem trgu.

Oddaja je zgled družbeno odgovornega novinarstva, z njo pa RTV Slovenija izpolnjuje svoje poslanstvo in družbeno odgovornost. Spodbuja pozitiven odnos do podjetništva ter prispeva k oblikovanju pozitivne samopodobe slovenskega malega gospodarstva.

Napovednik: Podjetno naprej