Na Popevki 2019 bodo nastopili: Gašper Rifelj in Eva Boto, Rok Lunaček, Eva Hren, Dare Kaurič & New Swing Quartet, Vudlenderji, 2 B, Amadea Begovič, Ajda Stina Turek, Ana Soklič in Sergije Lugovski. Foto: Arhiv RTV SLO
Na Popevki 2019 bodo nastopili: Gašper Rifelj in Eva Boto, Rok Lunaček, Eva Hren, Dare Kaurič & New Swing Quartet, Vudlenderji, 2 B, Amadea Begovič, Ajda Stina Turek, Ana Soklič in Sergije Lugovski. Foto: Arhiv RTV SLO

Strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali Neža Buh – Neisha, Matej Wolf, Primož Grašič in Cole Moretti, je za festival Popevka 2019 izbrala naslednje skladbe, zapisane po abecednem vrstnem redu naslovov skladb:

#Naslov skladbeIzvajalecAvtor glasbeAvtor besedila
1Dovolj je poletjaGašper Rifelj in
Eva Boto
Gašper Rifelj, Eva BotoTomaž Letnar
2Kam bi šlaVudlenderjiTomaž HostnikTomaž Hostnik
3Kam je vsa ljubezen šla?Dare Kaurič &
New Swing Quartet
Dare KauričRok Lunaček,
Dare Kaurič
4Ko bi jaz2 BGašper Mihelič,
Primož Mihelič,
Jernej Mihelič
Gašper Mihelič,
Primož Mihelič,
Jernej Mihelič
5LjubezenRok Lunaček

Rok Lunaček,

Blaž Hribar

Rok Lunaček
6Res čudovito jeAmadea BegovičAlex VolaskoSaša Lešnjek, Alex Volasko
7Šesti čutEva HrenŽiga PirnatŽiga Pirnat
8»Temni svet«Ana SokličMatevž Šalehar-HamoMatevž Šalehar-Hamo
9V melodiji večnega duetaAjda Stina TurekAjda Stina TurekAjda Stina Turek
10Zdaj je, kar jeSergije LugovskiRok ŠvabRok Lunaček

Komisija je kot rezervno skladbo izbrala:


Naslov skladbeIzvajalecAvtor glasbeAvtor besedila
#MidvaJulija LubejLeon FirštJulija Lubej

O festivalu Popevka 2019
Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo mogoče spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Lani na Popevki slavil Alex Volasko
Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je dobil Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Fotografije nastopajočih so na voljo tukaj.