Gledalci prvega programa Televizije Slovenija se bodo lahko tudi letos spodobno poslovili od letošnjega leta in sproščeno stopili v leto 2023. Že tretje leto zapored bo z vami odlična ekipa satirične oddaje Kaj dogaja? – Na silvestrovo z voditeljema Tilnom Artačem in Alenko Marinič. Sledila bo novoletna oddaja Na silvestrovo z Blažem Švabom in Melani Mekicar, ki bosta ob odlični glasbi odštela zadnje minute v novo leto. Silvestrsko obarvana pa bo seveda tudi zadnja letošnja oddaja Sobotno popoldne.

31. 12. ob 17.30 na TV SLO 1

Novoletno Sobotno popoldne

Lorella Flego in Ana Tavčar. Foto: ZEN
Lorella Flego in Ana Tavčar. Foto: ZEN

Le nekaj ur pred koncem leta 2022 se bosta gostiteljici Sobotnega popoldneva Lorella Flego in Ana Tavčar skupaj poveselili in s številnimi znani obrazi nazdravili novemu letu 2023. Astrologinja Andreja Novak bo odgovorila na vprašanje, kaj nam prinaša leto 2023, povedala pa bo tudi, kateri so priporočljive barve in slogi oblačenja za vsako astrološko znamenje posebej. Glasbena diva Helena Blagne bo govorila o življenju, ki jo je obrusilo s številnimi lekcijami in jo ob tem naučilo marsikatere življenjske modrosti. Lorelli in Ani se bo pridružila še vedno elegantna Ivana Šundov, ki zdaj živi v Zagrebu in Ljubljani, v katero se vedno rada vrača. V soboto ob 17.30 na TV SLO 1.

31. 12. ob 20.00 na TV SLO 1

Kaj dogaja? – Na silvestrovo

Kaj dogaja? - Na silvestrovo. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Kaj dogaja? - Na silvestrovo. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Ekipa satirične oddaje Kaj dogaja? bo v svojem slogu tudi letos poskrbela za slovo od leta 2022. Admir Baltić bo pripravil Besedo leta. Uganete, katera je?

Če se sprašujete, kako praznovati v slogu, vam bo nekaj nasvetov ponudil Fashion Tony.

V goste bo prišla nova predsednica Republike Slovenija Nataša Pirc Musar, ki jo bomo videli v vlogi, v kateri je nismo že kar nekaj časa. Od nas pa se bo v čustvenem videospotu poslovil dosedanji predsednik Borut Pahor.

Ljubitelji napetih kriminalk si bodo lahko premierno ogledali odlomek iz originalne serije Inšpektor Brenko, v zakulisje političnih spletk pa bodo pogledali v napovedniku za politični triler Palomar – Gnezdo.

Praznično razpoložena bo tudi Svetlana M., ki bo otrokom pripovedovala o pravem pomenu božiča.

V tokratnem Kaj dogaja? – Na silvestrovo ne bo manjkalo glasbe. Glasbeni gosti bodo izjemna Nuška Drašček, odlični Kranjci in vedno izvrstni Daj š'en litro. Začetek posebnega Kaj dogaja? – Na silvestrovo bo ob 20.00 na TV SLO 1.

Kaj dogaja za silvestrovo

31. 12. o

Ob 21.00 na TV SLO 1

Novoletna oddaja Na silvestrovo z Blažem Švabom in Melani Mekicar

Nastopilo bo več kot 200 glasbenikov na kar šestih različnih lokacijah.
Nastopilo bo več kot 200 glasbenikov na kar šestih različnih lokacijah.

Oddaji Kaj dogaja? – Na silvestrovo bo ob 21-ih sledila novoletna oddaja Na silvestrovo, ki bo oddaja številnih presežkov. V štirih urah zabave, smeha, sproščenosti, razigranosti in živahnosti bo nastopilo več kot 200 glasbenikov na kar šestih različnih krajih. Večer bomo ustvarjali iz studia Televizije Slovenija, Unionske dvorane v Ljubljani, gostilne v Dragonji, kleti v Sežani in Mirni ter iz koče na smučišču Cerkno.

Na ta glasbeni večer ne bo manjkalo tradicionalnih skladb, brez katerih ne more biti pravega novoletnega slavja, med drugim pa nas bosta obiskali tudi dve glasbeni legendi, Andrej Šifrer in Andrej Bergant.

Od 29. 12. na TV SLO 2

Ni novoletnih praznikov brez zimskih športov

Foto: Adrian Pregelj
Foto: Adrian Pregelj


29. decembra se z novoletno skakalno turnejo tako za fante kot za dekleta začne niz zimskih športnih prenosov in oddaj Zima je zakon. Vrhunec ženskega dela bodo tekme na Ljubnem od 30. decembra do 1. januarja, za fante pa tradicionalna tekma v Garmischu - Partekirchnu na novega leta dan.

1. januarja bomo program dopolnili še s tekmami tekaške novoletne turneje in pregledom športa v letu 2022 v oddaji Športnih 365.