Razprava, ki jo bosta vodili Alenka Terlep in Lidija Petkovič bo potekala delno v slovenskem in delno angleškem jeziku. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija in Radio SI
Razprava, ki jo bosta vodili Alenka Terlep in Lidija Petkovič bo potekala delno v slovenskem in delno angleškem jeziku. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija in Radio SI
Sodelovali bodo evropski poslanci: Tanja Fajon, Alojz Peterle, Zofija Mazej Kukovič inIvo Vajgl.
Sodelovali bodo evropski poslanci: Tanja Fajon, Alojz Peterle, Zofija Mazej Kukovič inIvo Vajgl. Foto: European Parliament
Sodelovali bodo tudi: Andrew Duff, Ashley Fox in Rainer Wieland.
Sodelovali bodo tudi: Andrew Duff, Ashley Fox in Rainer Wieland. Foto: European Parliament

Vsak državljan Evropske unije ima to pravico v katerikoli državi članici pod enakimi pogoji kot državljani te države? Ali članice ustrezno informirajo volilce o njihovih pravicah? Kakšno je zanimanje državljanov za evropske volitve? Kaj počnejo evropski poslanci in kakšen vpliv imajo njihove odločitve na vsakdanje življenje?

Ta in še številna druga vprašanja so seveda zelo aktualna nekaj mesecev pred Evropskimi volitvami. Nekaj odgovorov bomo slišali na okrogli mizi, ki jo pod okriljem projekta Euranet Plus v Evropskem parlamentu jutri (21. januarja 2014) ob 12.30 pripravlja Radio Slovenija.

Razprava, ki jo bosta vodili Alenka Terlep in Lidija Petkovič bo potekala delno v slovenskem in delno angleškem jeziku. Sodelovali bodo evropski poslanci: Zofija Mazej Kukovič, Tanja Fajon, Alojz Peterle, Ivo Vajgl, Ashley Fox, Andrew Duff in Rainer Wieland, poleg njih pa še tiskovni predstavnik evropskega parlamenta Delphine Colard in Doru Frantescu, predstavnik Vote Watch Europe.

Vprašanja bodo lahko gostom postavljali tudi študentje, predstavniki Univerz in študentskih radijev, ki sodelujejo v projektu.

Dogodek iz evropskega parlamenta bo mogoče neposredno spremljati na uradni spletni strani Euranet Plus, posnetek pa pripravljamo tudi za oddajo Studio ob 17-tih, ki bo na sporedu v sredo, 22. januarja ob 17. uri na 1. programu radia Slovenija.