RTV Slovenija pred bližajočim se referendumom pripravlja soočenja, spletne klepete in posebne oddaje. Foto: Arhiv RTV Slovenija
RTV Slovenija pred bližajočim se referendumom pripravlja soočenja, spletne klepete in posebne oddaje. Foto: Arhiv RTV Slovenija

Soočenje in predstavitve stališč na Televiziji Slovenija
Ali spremembe zakona uveljavljajo prakso omejevanja dostopa do vode kot javne dobrine in ogrožajo podvodna zajetja ali zaostrujejo pogoje za gradnjo v priobalnem področju in zagotavljajo večjo poplavno varnost? Pobudniki referenduma o spremembah zakona o vodah in predlagatelj zakona bodo soočili svoja mnenja, stališča in poglede v sredo, 7. julija, ob 20. uri na TV SLO 1.
Organizatorji kampanje in predlagatelj zakona bodo svoja stališča predstavljali tudi v krajših pogovorih na TV SLO 3.
Referendumske vsebine bodo v Informativnem programu Televizije Slovenija spremljali tudi v dnevnoinformativnih oddajah.
Na dan referendumskega odločanja ob rednih oddajah zvečer pripravljajo tudi posebno oddajo Odmevi, kjer bodo komentirali in analizirali izide glasovanja.

Predreferendumski Studio ob 17.00 in posebna oddaja na Prvem
Na Prvem programu Radia Slovenija - Prvi bodo referendumske vsebine spremljali v dnevnoinformativnih oddajah, soočenje vseh prijavljenih za izrabo programskega čas pa pripravljajo v četrtek, 8. julija. Zaradi večjega števila udeležencev v razpravi, bo Studio ob 17.00 nekoliko daljši.
Na dan referendumskega odločanja bodo pripravili posebno večerno oddajo v terminu med 19.30 in 20.45, kjer bodo podrobno pregledali in komentirali rezultate glasovanja.
Dodatno analizo pripravljajo za oddajo Studio ob 17.00 v ponedeljek, 12. julija.

Poseben podportal Referendum 2021
Na spletnem portalu rtvslo.si v času predreferendumske kampanje v živo potekajo posebni spletni klepeti z organizatorji kampanje. Vse vsebine bodo objavljene na podportalu Referendum 2021, ki je dostopen TUKAJ.