Otroški glasbeni dogodek leta si boste v neposrednem prenosu iz Arene Armeec lahko ogledali v soboto, 21. novembra, ob 19.30 na 1. programu Televizije Slovenija. Zastopala nas bo Lina Kuduzović. Foto: Jani Ugrin Foto:
Otroški glasbeni dogodek leta si boste v neposrednem prenosu iz Arene Armeec lahko ogledali v soboto, 21. novembra, ob 19.30 na 1. programu Televizije Slovenija. Zastopala nas bo Lina Kuduzović. Foto: Jani Ugrin Foto:
Pesem Evrovizije 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko v prenosu spremljali na Televiziji Slovenija.
Gostiteljica letošnjega tekmovanja je Sofija v Bolgarij. Nastopilo bo kar sedemnajst držav, kar je največ po letu 2007. Foto: EBU

Izbor Pesem Evrovizije za otroke bo letos gostil nastopajoče iz sedemnajstih držav, kar je največ po letu 2007. Po uspešnem debiju na Pesmi Evrovizije 2015 se bo tudi otroški različici letos pridružila Avstralija, prvič pa bo nastopila tudi predstavnica Irske.

Otroški glasbeni dogodek leta si boste v neposrednem prenosu iz Arene Armeec lahko ogledali v soboto, 21. novembra, ob 19.30 na 1. programu Televizije Slovenija. Nastopili bodo predstavniki naslednjih držav (zapisani po abecednem vrstnem redu): Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Črna Gora, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija in Ukrajina. Gostiteljica izbora bo pevka Poli Plamenova Genova, ki je Bolgarijo zastopala na Pesmi Evrovizije leta 2011. Komentator neposrednega prenosa na Televiziji Slovenija bo Andrej Hofer.

Lina: »Komaj čakam, da stopim na evrovizijski oder«
Lina Kuduzović se že pripravlja na odhod v bolgarsko Sofijo, ob tem pa sporoča: »Pesem Evrovizije za otroke je največji otroški glasbeni dogodek in mi je res v veliko čast, da bom imela priložnost nastopiti na tako velikem odru. Upam, da nastop v Areni Armeec, v kateri so izjemen uspeh dosegli naši odbojkarji, tudi meni prinese nekaj sreče.(smeh) Sicer se z uvrstitvijo ne obremenjujem, želim si, da bi Slovenijo čim bolje predstavila Evropi in Avstraliji. Na odru bom stala in pela sama - poudarek pa bo na izvedbi pesmi. Veselim se tudi, da bom spoznala sovrstnike iz kar šestnajstih držav

Zgodovina Pesmi Evrovizije za otroke
Prvi zmagovalec izbora Pesem Evrovizije za otroke je bil 11-letni Dino Jelušič iz Hrvaške, ki je slavil s skladbo »Ti si moja prva ljubav«. Prvi izbor je bil v danskem Köbenhavnu, gostitelji tekmovanja pa so do sedaj bili Lillehammer (Norveška), Hasselt (Belgija), Bukarešta (Romunija), Rotterdam (Nizozemska), Lemesos (Ciper), Minsk (Belorusija), Erevan (Armenija), Amsterdam (Nizozemska) in Kijev (Ukrajina) in Marsa (Malta).

Več informacij o dogodku in pripravah nanj
Priprave Line Kuduzović na veliki otroški festival lahko spremljate na facebookovi strani oddaje EMA.Vse novosti povezane s tekmovanjem lahko spremljate na uradni spletni strani www.junioreurovision.tv. Uradna »hashtaga« v družabnih omrežjih pa sta #jesc2015 in #discover, ki je tudi slogan letošnjega tekmovanja.

Seznam nastopajočih (zapisani po abecednem vrstnem redu):

#

Država

Nastopajoči in naslov skladbe

1

Albanija

Mishela Rapo – Dambaje

2

Armenija

MIKA – Love

3

Avstralija

Bella Paige – My Girls

4

Belorusija

Ruslan Aslanov – Volshebstvo (Magic)

5

Bolgarija

Gabriela Yordanova & Ivan Stoyanov – Colour of Hope

6

Črna Gora

Jana Mirković – Oluja

7

Gruzija

The Virus – Gabede

8

Irska

Aimee Banks - Réalta na Mara

9

Italija

Chiara & Martina – Viva

10

Makedonija

Ivana Petkovska & Magdalena Aleksovska – Pletenka - Braid of Love

11

Malta

Destiny Chukunyere – Not My Soul

12

Nizozemska

Shalisa – Million Lights

13

Rusija

Mikhail Smirnov – Mechta (Dream)

14

San Marino

Kamilla Ismailova – Mirorr

15

Slovenija

Lina Kuduzović – Prva ljubezen / First Love

16

Srbija

Lena Stamenković – Lenina pesma

17

Ukrajina

Anna Trincher – Pochny z sebe


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija