Primeri inšpektorja Vrenka so dokazali, da v nedeljo zvečer še vedno najbolj prepriča dobra in napeta kriminalna zgodba z zanimivimi in nenavadnimi primeri. Šest delov nadaljevanke, ki je nastala po treh romanih Avgusta Demšarja, je rušilo rekorde v gledanosti. Nadaljevanka Primeri inšpektorja Vrenka, ki ga je upodobil igralec Dario Varga, je postala najbolje gledana igrana serija na TV Slovenija v tem tisočletju.

Prav vsi deli so bili najbolje gledane oddaje v svojem terminu med vsemi slovenskimi TV-programi in so (skupaj z razvedrilnimi oddajami TV Slovenija) v skupini 15 najbolje gledanih oddaj v letošnjem letu na TV SLO 1.

Nadaljevanko si je po zadnjih podatkih (22. 2.) v povprečju ogledalo 16,7 odstotka vseh gledalcev oz. 316.200 posameznikov, kar pa predstavlja 28-odstotni delež takratnih gledalcev televizije (vir: AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost z zamikom).

Podatki o gledanosti še kažejo, da si je vsaj del nadaljevanke ogledalo že več kot 45 odstotkov Slovencev oz. več kot 860.000 posameznikov, nadaljevanka pa je na spletnem TV-portalu rtvslo.si/tv do zdaj nabrala skupno že skoraj 150.000 ogledov (vir: MMC RTV SLO).

"Odlično je, kako množično in zvesto so gledalci RTV SLO spremljali vseh šest delov serije, ki je nastajala v težavnih okoliščinah epidemije. Vsekakor je to spodbuda za nadaljevanje serije o inšpektorju Vrenku v prihodnjih letih. Že jeseni pa si bodo gledalci lahko ogledali drugo sezono serije V imenu ljudstva, ki jo je po uspešni prvi sezoni za RTV SLO sproducirala produkcijska hiša Mangart," je po koncu predvajanja uspešne serije Primeri inšpektorja Vrenka povedal urednik Igranega programa TV SLO Jani Virk.

Serija, ki je v sliko prelila tri Demšarjeve romane Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led, je nastajala od avgusta do oktobra lani. Pod scenarij so se podpisali Avgust Demšar, Gregor Fon in Martin Horvat. Serijo sta režirala Boris Jurjaševič in Slobodan Maksimović.

Poleg Daria Varge so v seriji nastopili še Lotos Šparovec, Jurij Drevenšek, Katarina Čas, Janez Hočevar in Barbara Lapajne Predin.