Glasbeni natečaj
Glasbeni natečaj "35 years for you" Radia Si je zaključen in letos je namesto predvidenih treh komisija izbrala kar pet zmagovalcev.

Na glasbeni natečaj "35 years for you" Radia Si, je preko 70 izvajalcev poslalo več kot 140 novih skladb. Takšen odziv je ekipo Radia Si navdušil. Zaradi velikega števila skladb, je petčlanska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev, pa se je odločila, da priložnost dobi kar pet izvajalcev. Zmagovalci natečaja so postali:

  • AKA NEOMI
  • RUMEJTS
  • ITCH
  • WCKD NATION
  • ROOSTERS COCKTAIL

Izvajalci so izbrane skladbe posneli konec maja v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor, javnosti pa jih, ob 35. obletnici Radia Si, predstavljajo od 15. junija 2020 naprej, ekskluzivno le na spletni strani Radia Si in v etru Radia Si.

V naslednjih dneh boste tako na Radiu Si premierno prisluhnili desetim novih skladbam - petim v tujem jeziku in petim v slovenskem jeziku!

ITCH

ITCH : Z našo glasbo bi radi poslušalca odlepili od vsakdana, rutine. Radi bi, da ga "zasrbijo" čustva, spomini, da bolj prisluhne sebi, ne pa okolici, da se umakne iz črede....
DUST: Treba je biti razsoden oziroma "na easy", ko je vse v razsulu v "p.m.", ne pa se petelinit, ko je vse v redu in prav.

RUMEJTS

RUMEJTS je zasedba, zasnovana v času karantene. Pred tem so se člani spoznali na študiju glasbe v Celovcu, kjer so si ali pa si še vedno delijo stanovanje. Sodelovali so v različnih skupnih projektih ter koncertirali na domačih in tujih odrih v raznolikih zasedbah. V času karantene se jim je porodila ideja, da svoj kreativni duh zlijejo v avtorsko glasbo.
Blue Dahlia je lahkoten komad, ki se želi stilsko približati začetkom pop produkcije. Kot kontrast pa precej vsakdanjo zgodbo pripoveduje skozi oči moderne, emancipirane gospodične.

WCKD NATION

Wckd Nation je skupnost glasbenikov iz Slovenije, ki od leta 2018 raziskujejo nove oblike in zvoke džez-popa. Po letošnjem karantenskem spancu se skupina prebuja z novo skladbo COME OVER, COME BY, ki so jo pripravili v sodelovanju z rapperjem Vazz-om. Wckd Nation so premikanje proti hip hopu, ki ga okusno prepletajo s svojim prepoznavnim džezovskim zvokom, že napovedali z izdajo zadnjega singla AIRPLANE BLONDE. Z novo skladbo COME OVER, COME BY so zvok še dodatno izpopolnili z elementi popa, ki ga združujejo s sodobnimi oblikami soula, eksperimentalnega R&B-ja in kitarsko podlago, ki črpa navdih iz zvoka funka 70-tih let.

AKA NEOMI

Ljubljanski bend Aka Neomi je že pred leti prevetril slovensko pop sceno, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo polno in jasno zvočno podobo. Prepletajo od elektronskega psihedeličnega popa, trip-hopa, indie-popa do bolj počasne akustične atmosfere z izpovednimi besedili v interpretaciji božajočega glasu avtorice Saše Vipotnik in prelivajočih kitarskih vložkov producenta Maria Babojelića.
The View je nov singl AKA Neomi, ki govori o razhodu. O odločitvi, da gremo naprej in pustimo preteklost za sabo. Lahko so slabe odločitve tiste, ki nas naredijo slabe ljudi, ampak včasih potrebujemo novo perspektivo v življenju. Četudi bomo koga prizadeli in bomo to enkrat obžalovali. Vsaj za hip poskusimo uživati v razgledu.

ROOSTER'S COCKATAIL

Rooster's Cocktail so fantje, ki menijo, da so ljubezen, prijateljstvo in zabava glavne sestavine za ustvarjanje glasbe. Vse ostalo je samo "češnja na smetani".
Pesem Wasting Time govori predvsem o spoznavanju samega sebe ter o tem, kako se človek v določenih okoliščiah lahko zelo hitro spremeni.