Mladi kriminalist Luka je poslan v ekipo na Bled. Foto: Ekipa Sever & Sever
Mladi kriminalist Luka je poslan v ekipo na Bled. Foto: Ekipa Sever & Sever
Ekipa Bled
Kriminalista Nives (Barbara Cerar) in Luka (Janko Mandić) Foto: Ekipa Sever & Sever
Ekipa Bled
Ferdo (Gaber Trseglav) in Luka (Janko Mandić) rešujeta kriminalne primere na območju Bleda. Foto: Ekipa Sever & Sever

V seriji bomo spremljali delo in osebno življenje treh kriminalistov različnih generacij na majhni policijski enoti na Bledu. Pred nami se bodo odvijale preiskave vseh vrst primerov in ob tem se nam bo razkrivala humorna, dramatična pa tudi tragična plat usod ljudi, vpletenih vanje. Ti primeri pa bodo vplivali tudi na življenja in odnose naših protagonistov.

Glavni junak serije je mladi kriminalist Luka. Po težavah z nadrejenimi ga, kljub odlikovanju za hrabrost, premestijo na Bled. Že prvi dan sreča hčer lokalnega veljaka Saro, kar je zanj usodno tako na osebni kot na poklicni ravni.
Policijsko ekipo Bled sestavljata še izkušena in materinska kriminalistka Nives in pošteni šef Ferdo.

Ekipa Bled vključuje različne žanrske prijeme in formate, ki delujejo celovito. Kriminalistična ekipa v vsakem delu rešuje po en primer, z reševanjem primerov pa vso sezono osebnostno rastejo in se razvijajo tudi glavni liki. Serija bo topla, zabavna in napeta, tudi težje teme bo obravnavala pozitivno.

Igrajo Janko Mandić (Luka), Mija Skrbinac (Sara), Barbara Cerar (Nives), Gaber Trseglav (Ferdo), Matija Vastl (kriminalist Urh iz Ljubljane), Lovro Zafred (Timi, vlomilec in žrtev lokalnega veljaka), Matej Tunja (mali lopov Žare), Robert Prebil (požigalec Polde) in drugi.

Avtorja TV-nadaljevanke sta scenarist Gregor Fon in režiser Blaž Završnik; soscenaristka nadaljevanke je Nina Zupančič.
Vir fotografij: ekipa Sever & Sever
Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj.