Poletna terenska oddaja bo posvečena Olimpijskemu festivalu evropske mladine, največjemu športnemu dogodku za mlade med 14. in 18. letom starosti. Gre za večpanožno športno tekmovanje, ki bo v štajersko prestolnico pripeljalo več kot 3.500 članov reprezentanc iz 48 evropskih držav. Slovenska zasedba bo imela na domačem olimpijskem festivalu predstavnike v vseh panogah in bo štela največ članov do sedaj.

Program na Prvem programu Radia Slovenija se bo ob 8.30 pričel z oddajo Radiosfera. Direktorica olimpijskega festivala Nataša Ritonija bo iz prve roke podala več informacij o športnem dogodku. V nadaljevanju, po 9.30, bo terenski studio obiskal glasbenik Tim Kores - Kori, ki bo predstavil himno dogodka. Za slovenske tekmovalce bo navijal tudi ambasador dogodka Filip Flisar, ki se bo malo po 12.00 prav tako oglasil v radijskem studiu.

V sredinem Intervjuju, ob 10.10, bo gost predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac. Gospodarstvenik in športni navdušenec bo odgovarjal na vprašanja o pomenu tekmovanja. Beseda bo tekla tudi o pripravah na Olimpijske igre v Parizu, ki se bodo odvijale prihodnje leto. Prvič v zgodovini Olimpijskega festivala evropske mladine bodo izvedena tekmovanja v rolkanju. Ob 11.30 v oddaji Prvi na obisku bo terenska ekipa obiskala omenjeno tekmovanje in pogledala v samo ozadje dogajanja. Poslušalci bodo lahko izvedeli, kako poteka sama organizacija dogodka.

Pester bo tudi popoldanski program, v katerem se bodo zvrstili različni sogovorniki in zgodbe, ki tako ali drugače sooblikujejo dogajanje na športnem dogodku. Ekipa Prvega bo s poslušalci delila utrinke iz športne vasi, v kateri prebivajo tekmovalci, in preverila, kako je poskrbljeno za zdravstveno oskrbo. Zvečer, ob 20.00, bo na sporedu oddaja Gymnasium, v kateri bodo predstavljene izkušnje mladih športnikov s tekmovanja.

Terenski studio lahko vsi zainteresirani obiščejo pri stadionu Ljudski vrt, pred športno dvorano Lukna, ali oddajam prisluhnejo na Prvem.