V oktobrski terenski oddaji se ekipa novinarjev Prvega programa Radia Slovenija – Marko Rozman, Jana Bajželj, Špela Šebenik in Matija Mastnak ter tonski tehniki Franci Moder, Mitja Groznik in Vladimir Jovanović – v sredo, 18. oktobra, odpravlja v Savinjsko dolino, ki jo je pred dvema mesecema prizadela povodenj. Tokrat bomo med domačini preverili, kako je s sanacijo po ujmi in kakšne zgodbe je pisalo divjanje narave v sredini avgusta.

Sreda v Mozirju se bo pričela z oddajo Svetovalni servis ob 9.00, kjer bomo s socialno delavko in klinično psihologinjo predstavili psihološko pomoč na terenu in tudi konkretne nasvete za spopadanje s težavami ob avgustovski ujmi.

V sredinem intervjuju tokrat gostimo hidrologa Roka Fazarinca, ki bo predstavil vlogo sveta za vode in obnovo po avgustovski ujmi. V pogovoru tudi o tem, kje se zatika in kje je viden sanacijski napredek ter kateri predeli države so tudi sicer najbolj poplavno ogroženi.

V oddaji Prvi na obisku bomo predstavili aktualno stanje Ljubna ob Savinji, kako se kraj pobira po katastrofalnih poplavah, se pogovarjali s tamkajšnjim županom Franjem Naraločnikom, predsednikom Ribiške družine Grogorjem Križnikom, vodjo tamkajšnjega tekmovanja ženskih smučarskih skokov za svetovni pokal Rajkom Pintarjem ter predstavnikom podjetja KLS.

Pestro pa bo tudi v popoldanskem sklopu, kjer bomo gostili različne sogovornike in razkrivali zgodbe iz domačega okolja. Med drugim bomo predstavili pretresljivo zgodbo iz naselja Struge, kjer domačini še vedno ne vedo, ali se bodo lahko vrnili domov, ter o zahtevni reševalni akciji s srečnim koncem. Preverili bomo, kdaj se bo lahko ponovno odprl Mozirski gaj in kako je na šolah, kjer so poplave povzročile veliko škode.

Obiščite nas pred upravno enoto v Mozirju ali pa nas poslušajte na Prvem.