Radio Slovenija s tremi nacionalnimi radijskimi programi, z dvema regionalnima, z dvema programoma za narodnostne manjšine in s programom za tujo javnost pripravlja pester nabor vsebin in ob izpolnjevanju javnega poslanstva sledi željam in pričakovanjem poslušalcem.

Program za tujo javnost, Radio Si, je že od ustanovitve leta 1985 v prvi vrsti namenjen tujcem, ki v Sloveniji živijo, delajo, študirajo, tistim, ki prihajajo v Slovenijo na poslovni ali turistični obisk, in vse večjemu številu tujih voznikov, ki dnevno prečkajo Slovenijo.

V programu lahko slišijo:

  • novice v tujih jezikih vsako polno uro,
  • turistične in servisne informacije za tujce,
  • kratke magazinske oddaje ter
  • najaktualnejše prometne informacije podnevi in ponoči vse dni v letu.

Iz leta v leto pa Radiu Si raste priljubljenost tudi med mlajšo in srednjo generacijo slovenskih poslušalcev, ki jim tuji jeziki ne predstavljajo komunikacijske ovire.

Radio Si je objavil glasbeni natečaj
Radio Si je objavil glasbeni natečaj "35 years for you".

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, letos obeležuje torej 35 let delovanja. V leto 2020 je že vstopil z novo zvočno podobo in s prenovljenimi programskimi pasovi. V pripravah na obeležitev 35. obletnice programa pa je ekipo Radia Si presenetila globalna epidemija in z njo povezane posledice. Tako so v nekaj dneh spremenili svoje načrte in zastavili glasbeni natečaj, poimenovan "35 years for you".

Verjamejo namreč, da se je v preteklosti, tudi v najbolj kriznih časih, ustvarjala odlična glasba. Slovenske glasbenike zato pozivajo naj seveda OSTANEJO DOMA in ustvarjajo odlično glasbo. Odlična glasba se rojeva tudi v karanteni!

Prijavite se na glasbeni natečaj!

Z demo posnetki dveh, še neobjavljenih skladb, se lahko do 24. aprila 2020, prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si!

Specifične razmere dovoljujejo, da se izvajalci lahko prijavijo z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta.
Vse podrobnosti razpisa in pogoje prijave najdete na spletnih straneh www.radiosi.eu ali na www.rtvslo.si.

Ker smo trenutno vsi prikrajšani za koncertne užitke v živo, pa Radio Si vabi tudi na koncerte na vašem kavču, v kuhinji ali pod tušem. Med 24. marcem in 17. aprilom boste namreč lahko, vsak torek in petek, ob 20.00, uživali ob koncertih slovenskih glasbenih skupin, posnetih ob preteklih obletnicah Radia Si. Obljubljajo koncerte skupin Tide, Gušti in Polona, Gal in Galeristi, Big foot mama, HappyOlMcweasel, Katalena, Elvis Jackson, Siddharta. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije.