Programi Radia Slovenija Prvi, Val 202, Ars in Radio Si so se pridružili evropski radijski pobudi za mir. Več kot 150 radijskih postaj iz vse Evrope, komercialnih in javnih, vključno z ukrajinskim javnim radiem, je točno ob 8.45 zavrtelo skladbo Johna Lennona Give Peace a Chance. S sporočilom miru, upanja in enotnosti so sodelujoči poudarili tudi povezovalno moč radia, v pozivu pa združili evropsko celino.

Noel Curran, generalni direktor EBU: »Vemo, da se je javnost v svoji stoletni zgodovini v času vojn obračala na javne medije, da bi bila obveščena in povezana. Ta močan poziv k miru z ikonično skladbo Johna Lennona Give Peace a Chance bo odmeval pri več milijonih poslušalcev. Ponosen sem, da pripadam skupnosti, ki lahko, ko je svet razdrobljen, ustvari trenutke, ki povežejo ljudi.«

Na pobudo ukrajinskega javnega radia in v sodelovanju z EBU vse več javnih medijev vzpostavlja prenose njihovega programa. Radijski program o poteku vojne je namenjen Ukrajincem, ki zapuščajo državo. Pobudi se je pridružil tudi Radio Slovenija. Na straneh rtvslo.si smo tako vzpostavili spletni prenos ukrajinskega javnega radia. Prenašajo ga tudi v Bolgariji, Latviji, Romuniji, na Češkem in Poljskem.