Mejnik ni samo številka. Je prelomnica, ni pa usodna. Je trenutek, da se ozremo v preteklost, in obenem priložnost, da pogled usmerimo v prihodnost.

Pol stoletja povezanosti. Pet desetletij smeha, solz, sreče, izzivov, zmag. 50 let prijateljstva. Toliko časa smo že vaši. Foto: Val 202
Pol stoletja povezanosti. Pet desetletij smeha, solz, sreče, izzivov, zmag. 50 let prijateljstva. Toliko časa smo že vaši. Foto: Val 202

Zgodovina Vala 202 so vsakodnevni prebliski poslušalcev, ki sooblikujete program. Zgodovina radia je navijaška evforija, nestrpno pričakovanje, prešerno veselje športnikov, ki združujejo. So tudi človeške stiske. In solidarnost, izkazana iz tedna v teden. Je občutek pripadnosti med usklajenim prepevanjem na koncertih in je pomirjujoči glas, ko vse drugo obmolkne. Je skupnost poslušalcev. Naša zgodovina so vaše zgodbe.

V letu, ko praznujemo 50 let, postavljamo tudi temelje za prihodnost. 16. junija 2022 v Križankah pripravljamo Dan 202, koncert slovenske popularne glasbe, ki je zaznamovala več generacij poslušalcev. Med nastopajočimi bodo tudi: Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Elevators, Emkej, Hamo (Hamo & Tribute 2 Love), Manca (Koala Voice), Marko Vuksanović (Avtomobili), Matjaž Jelen in Bor Zuljan (Šank Rock), Miloš Radosavljević (Shyam), Rudi Bučar, Tokac (Dan D), Tone Kregar in Jernej Dirnbek (Mi2), Vlado Kreslin, Zalagasper, Zoran Predin in mnogi drugi.

Spomladi se bodo s programom ustavili tudi med poslušalci po državi. Prenovili bomo spletno stran, jeseni organizirali festival avdio produkcije, pred koncem leta pa ekskluzivni koncertni odmev Križank ponesli tudi po Sloveniji.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ob našem skupnem prazniku. Koncert je razprodan, boste pa lahko z nami v živo v radijskem ali spletnem prenosu na www.val202.si.