Strokovna žirija v sestavi predsednice Tadeje Krečič Scholten ter članov Tatjane Jamnik in Gašperja Trohe je izbrala štiri zgodbe za odkup, tri pa je nagradila. Prvo nagrado je žirija podelila zgodbi z naslovom Vlak ob 6.15 (šifra: Bledolični), drugo nagrado je prejela zgodba Premene (šifra: Lilian), tretjo pa zgodba brez naslova (šifra: manonegra). Za odkup je žirija izbrala zgodbe: Povprečno (ne)srečna (šifra: Natalija), zgodbo brez naslova (šifra: Vrata), Rada bi bila vintage (šifra: Adijo) in Zadnja priložnost (šifra: Meta).

Obvestilo avtorjem zgodb

Avtorje oziroma avtorice treh nagrajenih zgodb in štirih zgodb, predlaganih za odkup, prosimo, da čim prej, najkasneje pa do 9. avgusta, z izvodom zgodbe potrdijo svoje avtorstvo prek e-naslova Ars@rtvslo.si in pripišejo svoje podatke. Avtorje in avtorice zgodb bodo razglasili v septembru, prvonagrajeno zgodbo pa bo v neposrednem prenosu interpretiral dramski igralec.

Vse izbrane zgodbe bodo na sporedu v jesenskih mesecih v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Več informacij in vsebina nagrajenih zgodb se nahaja na tej povezavi.