Slovenski hokejisti stremijo k tretji zaporedni uvrstitvi na največje športno tekmovanje na svetu.

Foto: Canva
Foto: Canva

Kvalifikacijski turnir hokeja na ledu za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu 2022 bo potekal med 26. in 29. avgustom 2021 v Oslu. Slovenska reprezentanca se bo v skupini F pomerila z Norveško, Dansko in Južno Korejo.

Kvalifikacijski turnir bo neposredno prenašan na TV SLO 2 in Valu 202. Vse tekme si bodo gledalci lahko v živo ogledali tudi na spletnem portalu ww.rtvslo.si.

Foto: Canva
Foto: Canva

Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 26. avgusta, ob 14:50. Slovenci bodo igrali proti Dancem. Naslednji dan se bo ekipa pomerila z Norveško, tekma bo na sporedu ob 20:50. Zadnja tekma slovenskih kvalifikacij bo odigrana v nedeljo, 29. avgusta 2021, ob 11:50.

Napovednik: Hokej na ledu - kvalifikacije za OI 2022

Zimske olimpijske igre v Pekingu bodo na sporedu že čez manj kot pol leta, in sicer od 4. do 20 februarja 2022. Največje kitajsko mesto bo prvo, ki bo gostilo tako poletne kot tudi zimske olimpijske igre. Predstavljenih bo sedem novih disciplin, podelili pa bodo 109 kompletov medalj. RTV Slovenija ima za omenjeni dogodek televizijske, radijske in internetne pravice, ki javnemu medijskemu servisu omogočajo celovito poročanje v naslednjem ciklu olimpijskih iger.