RTV Slovenija bo tudi tokrat v živo prenašala tekme svetovnega prvenstva in jih pospremila s pestrim naborom dodatnih vsebin. Svetovno prvensko v rokometu in slovensko reprezentance spremljajte na TV SLO 2, Valu 202 in na spletnem portalu www.rtvslo.si.

Tomaž Kovšca Foto: Žiga Culiberg
Tomaž Kovšca Foto: Žiga Culiberg

Svetovno prvenstvo v rokometu bo tokrat potekalo v Egiptu. Slovenija bo prvo tekmo odigrala z reprezentanco Južne Koreje, 14. januarja, ob 19. uri. V skupini H sta poleg Slovenije in Južne Koreje še Rusija in Belorusija.

Roman Pungartnik Foto: Žiga Culiberg.
Roman Pungartnik Foto: Žiga Culiberg.

Televizija Slovenija bo s svetovnega prvenstva v rokometu 2021 prenašala osemnajst tekem - vse tekme slovenske reprezentance, številne zanimive tekme drugih ekip, polfinali in finale. Dogajanje bosta spremljala reporterja Tomaž Kovšca in Ivo Milovanovič, za strokovni uvid pa bo poskrbel nekdanji reprezentant Roman Pungartnik. Studio bo vodila Bojana Knez z gostoma Ognjenom Backovičem in Juretom Natekom. Novinarka na prizorišču bo Maja Hrvatin.

Bojana Knez Foto: Žiga Culiberg
Bojana Knez Foto: Žiga Culiberg

Januarja bo rokometno dihal tudi Val 202. V živo bodo lahko poslušalci spremljali vse tekme slovenske reprezentance. Z reporterjem na prizorišču Urošem Volkom bomo razkrivali zakulisje in pot do želenega cilja. Dnevno bodo poslušalci rokometne vsebine ujeli v Navalu na šport. V Egipt bo »odpotoval« tudi rokometni podkast Cepelin, v katerem ponudimo zanimivosti in analize po tekmah slovenske reprezentance.

Uroš Volk Foto: Žiga Culiberg
Uroš Volk Foto: Žiga Culiberg

Svetovno rokometno prvenstvo bomo podrobno spremljali tudi na spletni strani Multimedijskega centra RTV Slovenija, kjer bo v ta namen ustvarjen tudi poseben podportal www.rtvslo.si/egipt21. Na enem mestu bodo zbrane prav vse informacije o prvenstvu, spremljali jih bodo številni intervjuji, zgodbe in statistične zanimivosti. MMC bo tistim, ki ne bodo pred televizijskimi ekrani, omogočil, da si bodo lahko vse tekme, ki jih bo prenašala Televizija Slovenija, v živo ogledali tudi prek spleta.

Napovednik: Rokomet - svetovno prvenstvo (M), Egipt 2021