Foto:
Foto:

Nova storitev RTV 4D bo v prihodnjih tednih nadomestila obstoječe storitve (spletne strani, mobilne aplikacije) za predvajanje RTV-programov, dostop do avdio/-video arhiva ter sporedov. Med ključnimi novostmi izpostavljamo enostavnost uporabe, preglednost, hitrost objave vsebin, izboljšano kvaliteto ter večjo dostopnost vsebin starejšim uporabnikom ter uporabnikom z okvarami sluha.

RTV 4D ponuja številne napredne možnosti v povezavi z radijskimi in televizijskimi vsebinami. S pomočjo prenovljenega iskalnika in uporabniškega vmesnika je omogočeno enostavnejše brskanje po oddajah in prispevkih. Uporabniki si lahko prikaz prilagodijo glede na programe in zvrsti, ki jih zanimajo. Omogočen je dvourni časovni zamik predvajanja RTV programov v živo ter ogled izbranih oddaj s podnapisi. Nekatere oddaje in prispevke po novem označujemo z geografskimi podatki ter omogočamo prikazovanje glede na lokacijo uporabnikov.

Verjamemo, da bodo informativne, športne, kulturno-umetniške, razvedrilne in druge vsebine, ki jih na Radioteleviziji Slovenija ustvarjamo za vas, z novo storitvijo lažje dostopne. V prihodnosti bomo storitev še izpopolnjevali.

Razvoj storitve sta v okviru operacije Povečanje dostopnosti spletnega avdio-video arhiva delno sofinancirala Evropski sklad za Regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.