Nina Kojima. Foto: Tomo Brejc
Nina Kojima. Foto: Tomo Brejc

Z aprilom se na male zaslone vrača dopisnica Nina Kojima, ki bo za Televizijo Slovenija poročala iz Združenega kraljestva. Po letu 2018, ko je zaradi študijskih obveznosti in večje angažiranosti v mednarodni filmski industriji prenehala sodelovati z RTV Slovenija, je na Univerzi v Glasgowu na Škotskem vpisala doktorski študij s področja etike vesoljskega raziskovanja. V Londonu živi že več kot 20 let in je odlična poznavalka tako kraljeve družine kot parlamenta. Njen dokumentarni film o brexitu (Brexit v nepolitičnem zrcalu) je bil večkrat nagrajen na mednarodnih festivalih.

Sodelovanje z Nino Kojima bo Televiziji Slovenija ponovno omogočilo redna poročanja o dnevnih temah ter izčrpno spremljanje vseh pomembnejših dogodkov iz Združenega kraljestva.

Dopisnica bo že v prvih tednih aprila pripravljala prispevke s Severne Irske o Velikonočnem sporazumu, v mesecu maju pa bo med drugim spremljala kronanje Karla III. in izbor za Pesem Evrovizije. Njeni prispevki bodo umeščeni v dnevnoinformativne oddaje ter v oddajo zunanjepolitične redakcije Globus.