Ob ponedeljkih in četrtkih bodo namesto običajnih informativnih na TV SLO 1 predvolilna soočenja. Med 20. in 22. uro bodo soočenja parlamentarnih strank ter med 17.00 in 18.20 soočenja izvenparlamentarnih strank. Skupno bo predvajanih 15 volilnih oddaj (14 soočenj in volilna nedelja).

Programska shema je bila vedno razdeljena med posameznimi uredništvi, kot je informativno, športno, kulturno in razvedrilno. Ker ima informativni program v večernih terminih svoje oddaje le ob ponedeljkih in četrtkih, so bila v te termine uvrščena tudi volilna soočenja. Takšna je bila praksa na TV SLO zadnjih 25 let. Druge oddaje, ki bodo v tem obdobju odpadle, se bodo nadomestile pozneje.

Gre za stalno prakso ob volilnih letih, podobne prilagoditve programa so bile tudi leta 2018, ko so predvolilna soočenja prav tako potekala ob ponedeljkih in četrtkih.

Vodstvo TV Slovenija ob tem dodaja, da se je želelo izogniti odpovedim oddaj Tednik, Studio City in Tarča zaradi volilnih soočenj, tako da bi številna soočenja prestavili na TV SLO 2. Temu je ostro nasprotoval Kolektiv novinarjev Informativnega programa.