Konec februarja bi na Kitajskem moralo potekati svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in smučanju prostega sloga. Ker pa je bilo zaradi epidemioloških razmer tekmovanje konec februarja odpovedano, je Mednarodna smučarska zveza tekmovanje v deskanju na snegu dodelila Sloveniji.

V ponedeljek, 1. marca, in dan pozneje, 2. marca, boste lahko na TV SLO 2 spremljali paralelni veleslalom in paralelni slalom svetovnega prvenstva v deskanju na snegu, v soboto, 6. marca, pa bo na istem prizorišču potekala tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Vse tri tekme bomo prenašali v živo, ob tem pa bo RTV Slovenija zagotavljala tudi mednarodni televizijski signal in dogajanje z Rogle ponesla v svet.

Slovenska ekipa za paralelni slalom je že znana. Nastopili bodo Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak, Črt Ikovic in Sara Goltes, za paralelni veleslalom pa se bosta za četrto mesto v kvalifikacijah pomerila Črt Ikovic in Jernej Glavan. Foto: BoBo/Alen Milavec
Slovenska ekipa za paralelni slalom je že znana. Nastopili bodo Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak, Črt Ikovic in Sara Goltes, za paralelni veleslalom pa se bosta za četrto mesto v kvalifikacijah pomerila Črt Ikovic in Jernej Glavan. Foto: BoBo/Alen Milavec
Deskanje na snegu - svetovno prvenstvo, prenos z Rogle

RTV Slovenija bo tako v zadnjih treh mesecih že tretjič zagotavljala mednarodni televizijski signal s svetovnih prvenstev, sicer pa v tem obdobju že petič - januarja je bil na sporedu svetovni pokal v alpskem smučanju v Kranjski gori in ženskih skokih na Ljubnem.

Po zadnjih podatkih EBU in IBU je biatlon na Pokljuki samo na 9-ih ključnih trgih letos spremljalo kar 160 milijonov gledalcev, kar je 7% več ogledov kot lani, velik interes je bil tudi za ogled ženskih tekem, mednarodni signal, ki ga je zagotavljala RTV Slovenija, pa smo poslali v kar 25 držav.

Prvenstvo na Pokljuki je za RTV Slovenija eden izmed največjih projektov iz več razlogov. Praktično vso mobilno opremo, ki jo imamo, pripeljemo gor – vse naše reportažne avtomobile, več kot 40 kamer, najemamo številne specialistične kamere. Velik del naše produkcijske ekipe – od režiserjev, snemalcev, asistentov,...je tukaj. To je projekt, ki ga v Sloveniji nihče drug ni sposoben narediti, pa tudi v svetovnih razmerah je zelo malo medijskih hiš, ki kaj takšnega znajo in zmorejo.

Zvezdan Martič, vodja projekta Pokljuka 2021

Pokljuški biatlon, ki velja za produkcijsko enega najzahtevnejših projektov RTV v zadnjem desetletju, je trajal 13 dni, iz idile Triglavskega narodnega parka pa smo v svet poslali 19 ur premiernega programa, gostili preko 382 predstavnikov medijev, na terenu je bilo 48 kamer, ob progi pa smo postavili lastno optično omrežje in preko 70 mikrofonov.

Biatlon - svetovno prvenstvo: Televizija Slovenija: s Pokljuke v svet, reportaža