Televizijski portal rtvslo.si/tv
Televizijski portal rtvslo.si/tv

Poglavitni novosti sta prenovljen televizijski in nov radijski portal, ki ponujata uredniško izbrane televizijske in radijske vsebine. Poleg tega so izboljšane funkcije predvajanja programov v živo, informacij o sporedih, pregledovanja oddaj, poslušanja oz. ogleda vsebin na zahtevo in iskanja. Portala nadomeščata portal RTV 4D (ta bo uporabnikom sicer na voljo še nekaj mesecev).

Radijski portal rtvslo.si/radio
Radijski portal rtvslo.si/radio

Na radijskem portalu je dodana izboljšana možnost dostopa do podkastov. Z nadgradnjo je omogočeno tudi poslušanje radijskih programov z zamikom do osem (8) ur, medtem ko zamik pri televizijskem programu ostaja dve (2) uri. Regionalna oz. TV-programa za narodnostne skupnosti TV Koper/Capodistria in TV Maribor sta na voljo v višji kakovosti predvajanja.

Dostop uporabnikov do RTV-vsebin v državah EU

Ker se bliža čas dopustov, spet opozarjamo na možnost, da imajo naši registrirani uporabniki – če vpišejo svojo sklicno številko zavezanca – možnost ogleda vseh, sicer geoblokiranih vsebin, ne glede na to, v kateri državi EU-ja se zadržujejo. Več informacij smo v preteklosti že zapisali tukaj.

Posodobitev je bil deležen tudi avdio-/videopredvajalnik, in sicer so posodobljene funkcije iskanja, pregledovanja in deljenja vsebin ter ogleda oddaj v znakovnem jeziku. Že nekaj časa so na voljo t. i. interaktivni podnapisi. Predvajalnik po novem omogoča tudi t. i. »sticky« funkcionalnost, kar pomeni, da si lahko uporabnik med branjem novice nemoteno ogleduje (in prilagaja) videoposnetek.

Prav tako je preurejen iskalnik po spletnih portalih; uporabniki lahko enostavneje iščejo po posameznih portalih – po novicah, radijskih in TV-oddajah ter vseh dejavnostih javnega medijskega servisa.

V okviru preurejenega menija so v ospredje spletnega mesta RTVSLO.si postavljeni vstopni portal, radijski in televizijski portal, korporativna stran in iskalnik. Uporabniki lahko dodatno izbirajo še med drugimi spletnimi podstranmi, npr. za otroke, za starejše, podstran založbe ZKP in teleteksta. Prav tako je preurejen meni za dostop do portalov mobilne različice spletne strani. Kmalu bodo skladno s tem nadgrajene tudi mobilne aplikacije.

S spremembam in nadgradnjami, ki so jih naredili, sledijo težnji po nenehno spreminjajočih se načinih uporabe spleta in se prilagajajo pričakovanjem in željam naših uporabnikov. Da so bili pri tem uspešni, povedo podatki o obiskanosti spletnega mesta, tako o dosegu, številu prikazov in času, ki ga uporabniki preživijo na spletni strani rtvslo.si.

Obiskanost rtvslo.si v letu 2020

Zanimanje uporabnikov za RTV-vsebine na spletu se je letos povečalo. Spletno stran rtvslo.si je letos (januar–maj 2020) na mesečni ravni v povprečju obiskalo več kot 700 tisoč različnih uporabnikov, kar pomeni 20-odstotno rast dosega glede na primerljivo obdobje lani.

Doseg oziroma število obiskovalcev spletne strani rtvslo.si (vir: )
Doseg oziroma število obiskovalcev spletne strani rtvslo.si (vir: )

Pri tem so ustvarili okoli 89 milijonov prikazov spletnih strani/ogledov vsebin, kar je 50-odstotna rast ogledov glede na primerljivo obdobje lani. Od januarja do maja 2020 je rtvslo.si v povprečju vsak dan obiskalo več kot 200 tisoč različnih uporabnikov in pri tem ustvarilo skoraj tri milijone prikazov spletnih strani/ogledov vsebin.

Med vsemi medijskimi spletnimi mesti namenijo uporabniki v povprečju največ časa dnevno spletni strani RTVSLO.si.

Vir: www.moss-soz.si, januar–maj 2019/2020

Število prikazov spletnih strani rtvslo.si (vir: )
Število prikazov spletnih strani rtvslo.si (vir: )