Med dobrodelnim tednom ste posamezniki in podjetja prek SMS-sporočil in z nakazili na TRR-račun skupaj zbrali kar 102.355 eur. Z vašo pomočjo lahko ponovno polepšamo trenutke tistim, ki nas bodo v prazničnih časih najbolj potrebovali – to so otroci in njihove družine v socialni stiski.

Iz srca hvala vsem, ki ste podprli projekt in po svojih močeh pomagali najranljivejšim med nami.

Vsa zbrana sredstva, vaša pomoč in vaše donacije bodo razveselili starše, ki svojim otrokom ne morejo omogočiti posebnega zdravstvenega pripomočka, vadbe ali celo pokriti osnovnih življenjskih stroškov. Hvaležni vam bodo tudi tisti dijaki, ki so jim na ZPMS morali zavrniti prošnjo za štipendijo. Še posebej pa bodo darovanih sredstev za prenovo veseli v kriznem centru Palčica, kjer poskrbijo za zlorabljene otroke.

Skupaj smo ENO SRCE

Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Letošnjo kampanjo so na ZPMS poimenovali Eno srce. V njej združujejo socialno-humanitarne programe (Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem in Polna torba). V dobrodelni akciji je sodelovalo osem oddaj Televizije Slovenija, ki so vsak dan med akcijo predstavljale različne teme in primere, s katerimi se na Zvezi prijateljev mladine srečujejo prav vsak dan. Sredstva so se zbirala ves teden, dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev pa so predstavljali v oddajah Tednik in Dobro jutro (12. 12.), v dobrodelnem kvizu Vem! (14. 12.), v oddajah otroškega in mladinskega programa Infodrom (16. 12.), Krompir (3. in 17. 12.) in Male sive celice (24. 12.) in v oddaji V petek zvečer (16. 12.).

O problematiki in reševanju zlorabljenih in pretepenih otrok so poročali tudi v Dnevniku Televizije Slovenija v rubriki Izpostavljeno, o zbiranju dobrodelnih sredstev pa v tedenski oddaji Utrip.

Kampanji ENO SRCE so se pridružili tudi zaposleni na RTV Slovenija in na dobrodelni dražbi umetniških izdelkov zaposlenih zbirali sredstva za otroke v stiski.

Teden so končali z Nedeljskim popoldnevom (18. 12.), kjer so ob koncu oddaje tudi razglasili znesek, ki smo ga s skupnimi močmi zbrali za dobrodelne projekte Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Dobrodelne prireditve so na RTV Slovenija stalnica. S sodelovanjem pri humanitarnih akcijah in dobrodelnih koncertih ob naravnih nesrečah in v skrbi za ranljive skupine naše družbe se zavedajo pomembne vloge in poslanstva javnega zavoda (Dobrodelni Miklavžev večer, Stopimo skupaj za Ukrajino, Stopimo skupaj za slovenske gasilce, Klic dobrote, dobrodelni gala večer OKS).

Radio Slovenija – Val 202 vse leto zbira sredstva pomoči potrebnim s humanitarnim projektom Botrstvo, z ZPM Ljubljana Moste-Polje pa sodeluje že več kot desetletje.

ENO SRCE pa lahko podprete tudi z nakupom copatov Copart ali katerih drugih izdelkov v njihovi spletni trgovini. https://www.zpms.si/trgovina/

ENO SRCE za tri socialno-humanitarne sklade ZPMS

Pomoč družinam:
Zveza prijateljev mladine Slovenije s socialnimi in humanitarni programi zbira in posreduje pomoč družinam z mladoletnimi otroki, ki živijo v stiski. To so najpogosteje enostarševske družine ali kjer sta oba starša brezposelna, družine, v katerih so bolni otroci ali imajo posebne potrebe.

Sapramiškin sklad:
Sapramiškin sklad je namenjen pomoči otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. S pridobljenimi sredstvi bomo pomagali otrokom in družinam pri nudenju psihosocialne pomoči, plačilu fizioterapij in plačilu zdravstvenih in drugih pripomočkov.

Adin štipendijski sklad:
Adin štipendijski sklad (poimenovan po prvi predsednici ZPMS Adi Krivic) pomaga mladim pri doseganju njihovih izobraževalnih ciljev.

Športnik sem:
Namen sklada Športnik sem je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju športnih potencialov. Njihov namen je, da čim več otrok in mladostnikov v teh težkih časih, ko se soočajo z duševnimi stiskami, vzpodbudijo k redni športni aktivnosti. Želijo jim dati priložnost, da se gibajo ter si tako izboljšujejo svoje fizične in psihične zmogljivosti.

Polna šolska torba: Program Polna šolska torba omogoča nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin za otroke.

ENO SRCE pa lahko podprete tudi z nakupom copatov Copart ali katerih drugih izdelkov v njihovi spletni trgovini: zpms.si/trgovina/