Spremljajte oddajo že to soboto, 20. februarja. Foto:
Spremljajte oddajo že to soboto, 20. februarja. Foto:
Voditeljica Nadja Zobec pravi: Mi lovimo dogodke, vi ujemite nas! Ob koncih tedna in praznikih na 2. Programu TV Slovenija. Foto: Bojan Šverko
Voditeljica Nadja Zobec pravi: Mi lovimo dogodke, vi ujemite nas! Ob koncih tedna in praznikih na 2. Programu TV Slovenija. Foto: Bojan Šverko

V Sloveniji se skoraj vsak konec tedna vrstijo številne prireditve, ki vključujejo značilnosti okolja, tradicije, kulture, ki v javnosti niso tako izpostavljene. Oddaja Slovenija danes bo ljudem približala znane in manj znane kraje po Sloveniji ter opozorila nanje z zanimivimi vsebinami in dogodki.

Lokalne vsebine s terena bosta v domove gledalcev prinašali voditeljici Shyama Hlebš in Nadja Zobec, ki gledalcem še sporoča: "Slovenija so danes ljudje. Ljudje, ki živijo za svoj kraj in s srcem pripravljajo raznovrstne dogodke, ki odsevajo krajevni utrip. V oddaji Slovenija danes želimo ujeti takšne dogodke, spoznati ljudi in predstaviti kraj, kot ga sicer ne poznamo. Javljamo se iz osrčja prireditve in kamera so gledalčeve oči. Gledalec ima občutek, da je z nami na samem prizorišču. Ima ta privilegij, da doživi vse prednosti in pasti novinarskega dela. Organizatorji pa imajo izjemno priložnost, da preko nacionalne televizije predstavijo svoje paradne dogodke in kraj v širšem pomenu. Skupaj tako odkrivamo najlepše bisere Slovenije; srčnost, predanost, kreativnost in človeški pogum. Mi lovimo dogodke, vi ujemite nas! Ob koncih tedna in praznikih na 2. programu TV Slovenija."

Pri nastajanju oddaje bodo uporabljali sodobno mobilno tehnologijo in novejše tehnološke pristope. RTV Slovenija namreč razpolaga s prenosnimi t. i. Ikus napravami, ki prenašajo zvok in sliko prek mobilnega omrežja LTE. In tako prenašajo razne dogodke iz krajev po Sloveniji, kar prej ni bilo mogoče.

V soboto, 20. februarja, boste lahko na 2. programu Televizije Slovenija v živo spremljali Pokal Bleda v zimskem plavanju. Ekipa oddaje Slovenija danes se bo oglasila s prizorišča dogajanja in pospremila tekmovalce v mrzlo Blejsko jezero.

Služba za odnose z javnostjo

RTV Slovenija