Neposredni prenos festivala bo v petek, 7. aprila, ob 20. uri na TV SLO 1 in Radiu Maribor Foto: RTV Slovenija
Neposredni prenos festivala bo v petek, 7. aprila, ob 20. uri na TV SLO 1 in Radiu Maribor Foto: RTV Slovenija
Voditelja festivala bosta priljubljena gostitelja petkovih narodno-zabavnih večerov na Televiziji Slovenija Darja Gajšek in Blaž Švab.
Voditelja festivala bosta priljubljena gostitelja petkovih narodno-zabavnih večerov na Televiziji Slovenija Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Žiga Culiberg
Petčlanska strokovna komisija je izbrala 12 tekmovalnih skladb, šest polk in šest valčkov, ter dve rezervni skladbi (eno polko in en valček).
Petčlanska strokovna komisija je izbrala 12 tekmovalnih skladb, šest polk in šest valčkov, ter dve rezervni skladbi (eno polko in en valček).

Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Slovenska polka in valček 2017, ki se je iztekel 19. februarja ob polnoči, je prispelo . Petčlanska strokovna komisija v sestavi Damir Tkavc, Matjaž Vlašič, Martin Juhart, Boris Kopitar in Janez Dolinar je v skladu z razpisnimi pravili izbrala 12 tekmovalnih skladb, šest polk in šest valčkov, ter dve rezervni skladbi (eno polko in en valček).

Že 22. festival narodno-zabavne glasbe, ki pri glasbenikih uživa velik ugled, bo v petek, 7. aprila, ob 20. uri v Športni dvorani v Podčetrtku. Voditelja festivalabosta priljubljena gostitelja petkovih narodno-zabavnih večerov na Televiziji Slovenija Darja Gajšek in Blaž Švab. Vstopnice za festival so že v prodaji.

Na festivalu, ki ga bomo predvajali na 1. programu Televizije Slovenija in Radiu Maribor, bomo podelili tri nagrade:

  1. nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva,
  2. nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva in
  3. nagrado za najboljšo skladbo festivala v celoti po mnenju strokovne žirije.

Izbrani valčki (zapisani po abecednem vrstnem redu izvajalcev): AKORDI (Pevec), GLAS (Kdor srcu sledi), NARCIS (Vez življenja), OGNJENI MUZIKANTI IN TJAŠA HROVAT (Če bi bil danes ...), TIK-TAK (Povej mi, draga deklica), UNIKAT (Kaj pa ti).

Izbrane polke (zapisane po abecednem vrstnem redu izvajalcev): JUHEJ (Plesalka), MLADI KORENJAKI(Korenjak), S.O.S. KVINTET (Presrečna sem, zaljubljena), SKUPINA ZAKA'PA NE (Malo nora sva), STORŽIČ (Ta nagajivi čas), ŠEPET (Sedem petkov).

Finalisti se bodo predstavili v oddaji Slovenski pozdrav
Finaliste festivala Slovenska polka in valček 2017 bomo gostili v oddaji Slovenski pozdrav 31. marca. V novi sezoni z nami ostajajo Mali velikani - otroci, stari do 14 let, ki pojejo priredbe slovenskih uspešnic, ter kviz, v katerem se pomerita dva znana slovenska para za dober namen. Akcija bo imela tudi dobrodelno noto. Novi sta rubriki Ujeti muzikant - gre za sklop 11-ih skritih kamer, ki so mešanica resničnostnega šova in impro lige ter Kolo sreče polk in valčkov. Gre za obujanje starih uspešnic iz zakladnice domače glasbe, v kateri mora izbrani ansambel v šestdesetih minutah prirediti skladbo, ki jo na začetku zavrti na kolesu. Nagradno vprašanje za facebook po novem prepeva občinstvo v dvorani.

Blažu in Darji se bosta v novi sezoni pridružila igralca oz. humorista - Mirjam Sedmak in Saša Klančnik. Prva oddaja bo na sporedu v petek, 3. marca, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija.