Spremljajte oddajo tudi na socialnih omrežjih!

Spremljajte Slovenski pozdrav na FACEBOOKU, INSTAGRAMU ter portalu YOUTUBE.

Oddaja Slovenski pozdrav, ki navdušuje na malih zaslonih že sedem let, je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Z izpostavitvijo številnih glasbenikov spodbuja in vzgaja rod ansamblov, hkrati pa mladim z nasveti in napotki omogoča pridobivanje neprecenljivih izkušenj.

Letos so ustvarjalci oddaje na terenu opazili novo generacijo izrednih mladih ansamblov, ki jim želijo dati priložnost. Odločili so se, da bodo novo sezono oddaj posvetili izboru ansamblov za festival Slovenska polka in valček, zato bo tokrat osrednja tema Slovenska polka in valček 2020, #novageneracija.

V enajstih oddajah, ki bodo na sporedu od marca pa vse do junija, se bo predstavilo kar štiriindvajset mladih in neuveljavljenih ansamblov. Le-tem bo z nasveti pomagala prekaljena in gostobesedna Moravška Mara.

Vedno nasmejana voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Adrian Pregelj
Vedno nasmejana voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Adrian Pregelj

Polke bodo izvajali Polkaholiki, Dolenjskih 5, Plus, Raubarji, S.O.S. kvintet, Slovenke, Trenutek, Udar, Prisrčniki, Vrli muzikanti, Povratniki in ansambel Razplet. Z izvedbo valčkov pa bodo skušali prepričati Topliška pomlad, Norost, Opoj, Štravs, Zadetek, Valovi, Špadni fantje, Krimski lisjaki, ansambel Gašperja Brunskoleta, Pvaninski abuhi, Kerlci in Petovia kvintet.

Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, drugi del točk pa bo prispevala še komisija radijskih in televizijskih postaj. Le šest se jih bo nato uvrstilo v veliki finale, kjer se bodo izbrani mladi ansambli pomerili v medgeneracijskem dvoboju s šestimi uveljavljenimi ansambli.

Strokovno komisijo bodo sestavljali Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs. Foto: Adrian Pregelj
Strokovno komisijo bodo sestavljali Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs. Foto: Adrian Pregelj

Oddaja je nastala v režiji Aljaža Bastiča in urednika Andreja Hoferja, skozi glasbeno obarvane večere pa vas bosta vsak petek popeljala priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab.

Nova sezona Slovenskega pozdrava se prične 6. marca 2020, oddaja pa bo na sporedu ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1.

Napovednik - Slovenski pozdrav: nova sezona