Najboljši smučarji skakalci bodo ta konec tedna, natančneje med 21. in 24. marcem, ljubitelje smučarskih skokov razveseljevali v Dolini pod Poncami. Tokrat bo za slovenske navijače to prav poseben spektakel, saj se od aktivne kariere poslavlja eden izmed najboljši slovenskih športnikov Peter Prevc.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Že v četrtek, 21. 3. 2024, bo na TV SLO 2 prenos kvalifikacij na letalnici. Iz televizijskega planiškega studia se bo javljala Polona Bertoncelj. V četrtek popoldan bomo gledalcem omogočili spremljanje zadnje ženske tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni. Po njej bo v izteku skakalnice veliki kristalni globus za skupno zmago dvignila Nika Prevc. Reporter ženske tekme bo Miha Mišič, polete pa bo spremljal Aleš Potočnik. Obema se bo na reporterskem mestu pridružil dolgoletni strokovni sodelavec Jelko Gros.

V petek, 22. 3. 2024, si bodo gledalci lahko na TV SLO 2 ogledali prvo posamično tekmo skakalcev na letalnici. Poleg osrednjega studia bosta goste pred mikrofonom in kamero gostila tudi leteča reporterja Miha Mišič, ob trenerski tribuni, in Sara Benkovič v tekmovalni vasi. Ves konec tedna na Televiziji Slovenija bo obarvan z najrazličnejšimi zanimivostmi o Petru Prevcu. V zaključku petkovega studia pa bomo gostili tudi Petrova brata Domna in Ceneta in sestro Niko. Pogovarjali pa se bomo tudi z očetom Božidarjem in soprogo Mino.

Sobota, 23. 3. 2024, tradicionalno prinaša ekipno preizkušnjo. Po koncu ekipne tekme bo gost v studiu Televizije Slovenija zdajšnji trener skakalne reprezentance Robert Hrgota, javnost pa bo lahko prisluhnila tudi pogovorom z ostalimi trenerji, ki so močno zaznamovali Prevčevo kariero.

Nedelja, 24. 3. 2024, bo v veliki meri posvečena slovesu Petra Prevca od aktivne kariere smučarja skakalca. V neposrednem prenosu na TV SLO 2 si bodo gledalci lahko ogledali njegov zadnji skok oziroma polet. Po koncu tekme bodo sledili slavnostni trenutki in prireditev v izteku letalnice, ki si jih bodo gledalci prav tako lahko neposredno ogledali na TV SLO 2. Peter Prevc pa bo tudi gost studia Televizije Slovenija.

Ob 12.20 na TV SLO 2 bo na sporedu dokumentarni portret z naslovom Prevc, režiserke Tine Novak in scenaristke Polone Bertoncelj. V njem nas bo Peter Prevc popeljal skozi vzpone in padce svoje izjemne kariere. 15 sezon je preživel v svetovnem pokalu, osvajal odličja na največjih tekmovanjih, osvojil prestižnega zlatega orla in je edini skakalec, ki se lahko pohvali z dvema zmagama v skupnem seštevku svetovnega pokala, a le enim velikim kristalnim globusom. Po Petrovih stopinjah so se podali tudi sestra Nika ter brata Cene in Domen.

Tudi radijski eter bo od četrtka do nedelje posvečen zaključku tekmovalne kariere Petra Prevca, prav tako pa bo del programa namenjen finalni tekmi smučark skakalk, na kateri bo veliki kristalni globus dvignila Nika Prevc. Od četrtkovega do nedeljskega popoldneva v živo na Valu 202 boste lahko prisluhnili številnim športnim vrhuncem, navijaškemu utripu, dogajanju v zakulisju, poudarek pa bo na glasbi na Odru 202 in slovesu legende.
Na odru 202 bosta za mlade v četrtek nastopili zasedbi LPS in Jet Black Diamonds, v petek bodo na odru Alo!Stari, v soboto Peter Lovšin z zasedbo, v nedeljo na družinski dan v Planici pa Ansambel Saša Avsenika.

Dogajanje v Planici lahko uporabniki spletnega portala rtvslo.si spremljajo tudi na posebnem podportalu https://www.rtvslo.si/planica, kjer ne bo manjkalo intervjujev, analiz in dogajanja iz zakulisja. Poseben poudarek na MMC bo tako kot na TV SLO in RA SLO na slovesu Petra Prevca, okoli katerega se bo vrtela letošnja planiška zgodba.

Ob tem dodajmo, da bodo gledalci na našem spletnem portalu rtvslo.si lahko ves planiški konec tedna spremljali tudi treninge in poskusne serije.