Televizija Slovenija in Radio Slovenija v novembru in decembru pripravljata niz soočenj županskih kandidatov mestnih občin. Na MMC RTV Slovenija lokalne volitve spremljajo na posebnem podportalu.

TELEVIZIJA SLOVENIJA

Pred lokalnimi volitvami v Informativnem programu TV SLO pripravljajo soočenja kandidatov za župane iz vseh dvanajstih mestnih občin. Gledalci jih bodo lahko spremljali na TV SLO 2 v osrednjem večernem časovnem pasu. Soočenji kandidatov za Ljubljano in Maribor bodo neposredno prenašali. Predstavili bodo tudi županskega kandidata za mestno občino Slovenj Gradec.

Soočenja pripravljajo v sodelovanju z dopisniki po Sloveniji in z obema regionalnima RTV-centroma, Koprom in Mariborom.

Na volilni dan, 20. novembra, bodo volitve pozorno spremljali v rednih dnevnoinformativnih oddajah – začeli bodo ob enajstih s posebnimi poročili. Za zvečer pa pripravljajo pestro večerno volilno oddajo, v katero se bodo vklapljali iz vseh mestnih občin, seveda pa bodo spremljali tudi izide v drugih občinah. Kje bodo dobili novega župana, kateri izmed starih bo spet dobil podporo volivcev, kakšni bodo novi občinski sveti in v katerih občinah bodo morali volivci 4. decembra znova na volišča?

2. KROG VOLITEV NA TELEVIZIJI SLOVENIJA

Seveda bodo na Televiziji Slovenija volitve spremljali tudi v drugem krogu, 4. decembra.

Soočenja kandidatov za župana v šestih mestnih občinah pred drugim krogom volitev bodo na TV SLO 1 vsak večer po oddaji Odmevi, in sicer bo prvo soočenje (mestna občina Krško) v četrtek, 24. 11. 2022, v petek, 25. 11. 2022, je na vrsti mestna občina Celje, v ponedeljek, 28. 11. 2022, mestna občina Kranj, v torek, 29. 11. 2022 mestna občina Nova Gorica, v sredo, 30. 11. 2022 mestna občina Murska Sobota, zaključek soočenj pa je prihodnji četrtek, 1. 12. 2022, z mestno občino Maribor.

RADIO SLOVENIJA

Tudi na Radiu Slovenija so novembra začeli niz oddaj Studio ob sedemnajstih, v katerih bodo objavljali soočenja županskih kandidatov v dvanajstih mestnih občinah. Kandidate bodo spraševali, kaj načrtujejo, zakaj kandidirajo, kako bodo reševali težave …

Na volilni dan bodo dogajanje začeli spremljati pozno popoldne, sprehodili se bodo po mestnih in drugih zanimivejših občinah. Izidu lokalnih volitev bo namenjeno tudi ponedeljkovo jutro, ko bodo volilno dogajanje pregledali z novinarji komentatorji iz Ljubljane, Kopra in Maribora. Analizo lokalnih volitev bo 21. novembra podal tudi Studio ob sedemnajstih.

2. KROG VOLITEV NA RADIU SLOVENIJA

Na Radiu Slovenija bodo županske kandidate šestih mestnih občin pred drugim krogom lokalnih volitev soočili v dveh oddajah Studio ob 17.00, in sicer v sredo, 30. 11. 2022, županske kandidate za občine Kranj, Krško in Murska Sobota ter v četrtek, 1. 12. 2022, županske kandidate za občine Maribor, Nova Gorica in Celje.

Na Radiu Slovenija bodo volilno dogajanje pozorno spremljali tudi 4. decembra, ko bo drugi krog lokalnih volitev.

MMC RTV Slovenija

Na MMC RTV Slovenija lokalne volitve spremljajo na posebnem podportalu.

Pripravili bodo vsebinske prispevke s stališči županskih kandidatov v mestnih občinah, spremljali televizijska soočenja, zbrali na enem mestu vsa soočenja, ki jih pripravljajo tako televizijski kot radijski kolegi, in živo spremljali dogajanje ter izide na obe volilni nedelji.