Z veličastno zaključno slovesnostjo so se v nedeljo, 23. februarja, zaključile prve zimske olimpijske igre v Rusiji, ki so za Slovenijo najuspešnejše do zdaj. (Foto: EPA) Foto:
Z veličastno zaključno slovesnostjo so se v nedeljo, 23. februarja, zaključile prve zimske olimpijske igre v Rusiji, ki so za Slovenijo najuspešnejše do zdaj. (Foto: EPA) Foto:
Žan Košir (Foto: EPA)
Po bronu iz paralelnega veleslaloma je Žan Košir v soboto, 22. februarja, osvojil še srebro v paralelnem slalomu. (Foto: EPA)
Tina Maze (Foto: EPA)
Tina Maze, ki je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah osvojila za Slovenijo dve zgodovinski zlati medalji, je tudi edina alpska smučarka z dvema zlatima odličjema na igrah v Sočiju. (Foto: EPA)

Tina Maze, ki je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah osvojila za Slovenijo dve zgodovinski zlati medalji, je tudi edina alpska smučarka z dvema zlatima odličjema na igrah v Sočiju. V petek, 21. februarja, se je na ženskem slalomu potegovala še za tretje odličje, kar je pred male ekrane privleklo številne gledalce. Vrhunec gledanosti ta dan v Sloveniji predstavlja zaključek 2. teka ženske slalomske tekme (tik pred smučanjem Tine Maze), ko je TV SLO 2 ob 18.00 spremljalo 29,2 % oz. 569.000 prebivalcev Slovenije, kar predstavlja 78 % takratnih gledalcev televizije. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta)

Na letošnjih zimskih olimpijskih igrah so kar trije slovenski olimpijci osvojili po dve medalji. Po dveh osvojenih olimpijskih medaljah Petra Prevca in dveh zlatih odličjih Tine Maze, se je z drugo medaljo na igrah v Sočiju dvojici pridružil še Žan Košir. Po bronu iz paralelnega veleslaloma je v soboto, 22. februarja, osvojil še srebro v paralelnem slalomu. Vrhunec gledanosti ta dan v Sloveniji predstavlja zaključek tekme v paralelnem slalomu smučarskih deskarjev (tik pred velikim finalom z Žanom Koširjem), ko je ob 12.25 TV SLO 2 spremljalo 18,8 % oz. 367.200 prebivalcev Slovenije, kar predstavlja 78 % takratnih gledalcev televizije. Podelitev odličja Žanu Koširju si je v povprečju ogledalo 15,8 % oz. 308.600 prebivalcev Slovenije, kar predstavlja 49 % takratnih gledalcev televizije. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta)

Z veličastno zaključno slovesnostjo so se v nedeljo, 23. februarja, zaključile prve zimske olimpijske igre v Rusiji, ki so za Slovenijo najuspešnejše do zdaj.Vrhunec gledanosti na TV Slovenija na dan zaprtja iger predstavlja zaključna slovesnost olimpijskih iger, ko je ob 18.51 TV SLO 2 spremljalo 18,2 % oz. 355.100 prebivalcev Slovenije, kar predstavlja 46 % takratnih gledalcev televizije. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta)