V ponedeljek, 9. maja, se na televizijske zaslone vrača tedenska informativna oddaja Studio City. Kot je znano, so v mesecu aprilu oddaje zaradi številnih predvolilnih soočenj odpadle, izpad pa bomo skladno z odločitvijo Programskega sveta RTV Slovenija nadomestili v poletnih mesecih.

Studio City se ponaša z več desetletno tradicijo, v tem času pa so oddajo pripravljali številni izjemni novinarji in drugi ustvarjalci. Zavedajoč se pomena blagovne znamke Studio City se je vodstvo Informativnega programa Televizije Slovenija odločilo, da bo oddaja v maju doživela nekaj vizualnih in programskih sprememb, med drugim tudi pri vodenju oddaje. Televizija Slovenija ima namreč zaposlene odlične novinarje in voditelje, ki bodo s svojimi idejami in svežim pristopom soustvarili novo, prenovljeno podobo tedenske informativne oddaje. Ob tem bodo gledalke in gledalce spomnili tudi na bogat arhiv in zgodovino, ki spremljata oddajo Studio City.

Vodstvo Informativnega programa Televizije Slovenija so k posodobitvi oddaje spodbudile tudi nedavne javne izjave nekdanjega voditelja oddaje, ki jih ocenjujejo kot žaljive do zaposlenih na RTV Slovenija, del javno izrečenega pa bi lahko razumeli tudi kot grožnjo zoper posamezne zaposlene. Na RTV Slovenija smo zavezani javnosti v najširšem pomenu, prav tako pa kot javni medij in izredno pomembna institucija za demokratično družbo spodbujamo spoštljiv in argumentiran dialog, kjer ni prostora za grožnje.