Marjan Fortin Foto: Žiga Culiberg
Marjan Fortin Foto: Žiga Culiberg

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Vrhunec sezone v alpskem smučanju predstavlja svetovno prvenstvu v Schladmingu v Avstriji, ki bo potekalo med 4. in 17. februarjem 2013. Televizija Slovenija bo neposredno prenašala vse moške in ženske tekme, prav tako pa bo vsak večer v živo iz centra Schladminga ob 20.05 na 2. programu Televizije Slovenija na sporedu oddaja Schladming zvečer. Ta bo pokrivala vse aspekte tega športnega spektakla, tako tekmovalne kot tudi družbene in družabne. Prav tako se bo dotaknila tudi zgodovine slovenskih smučarskih uspehov v tem smučarskem središču, saj sta Bojan Križaj in Boris Strel leta 1982 tu prvič v zgodovini tega športa osvojila medalji za takratno državo Jugoslavijo. Oddajo bosta vodila Miran Ališič, ki bo hkrati tudi urednik oddaje, in Urban Laurenčič. Poleg njiju v okviru televizijske novinarske ekipe v Schladming odhajajo še Tomaž Hudomalj, Zoran Radisavljević, Ana Kobal, Matjaž Vrhovnik, Boštjan Ogris in Polona Bertoncelj.

Prvo tekmo si lahko ogledate že v torek, 5. februarja 2013, ob 11. uri na 2. programu Televizije Slovenija, ko bo na sporedu ženski superveleslalom. Tina Maze je v letošnji sezoni prvič zmagala tudi v tej disciplini, sicer pa bo branila zlato v veleslalomu in srebro v kombinaciji iz leta 2011, ko je svetovno prvenstvo potekalo v Garmisch – Partenkirchenu.

Svetovno prvenstvo v biatlonu bo v češkem Novem mestu potekalo med 6. in 17. februarjem 2013. Prvenstvo bo za televizijske gledalce spremljal Marjan Fortin, strokovni komentator pa bo Tomas Globočnik. Na prizorišču bosta dogajanje za informativne oddaje spremljala tudi novinarja Meta Zoran in David Jakopič s snemalcem. Najpomembnejši del letošnje sezone za smučarje skakalce in smučarje tekače predstavlja svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju med 20. februarjem 2013 in 3. marcem 2013 v italijanskem Predazzu (Val di Fiemme). Komentatorja smučarskih skokov in nordijske kombinacije na Televiziji Slovenija bosta Peter Kavčič in Aleš Potočnik, strokovni sodelavec pa bo tudi letos Jelko Gros, Marjan Fortin pa bo ob strokovni pomoči Tomasa Globočnika tako kot biatlon spremljal tudi smučarke teke.

2. PROGRAM RADIA SLOVENIJA - VAL 202
Reporterja Vala 202 na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu bosta Igor Tominec in Aleš Smrekar, ki veselje ob uspehih slovenskih smučarjev že več kot desetletje prek radijskih valov prenašata v domove slovenskih poslušalcev. Poleg oglašanj in prenosov s tekem svetovnega prvenstva bodo informacije, povezane s svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju, prisotne tudi v rednih športnih oddajah Vala 202, dnevno v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9.15 in 17.45), tedensko pa tudi v Športni soboti (vsako soboto med 19.30 in 22.00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure). Val 202 bo seveda prenašal tudi tekme svetovnega prvenstva v biatlonu (reporterja Zdenko Fajdiga in Uroš Volk) ter svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju (reporter za skoke – Boštjan Reberšak in reporter za skoke – Dare Rupar). Prav tako bodo lahko poslušalci dodatnim podrobnostim v zvezi s svetovnima prvenstvoma v biatlonu in nordijskem smučanju prisluhnili v vseh zgoraj omenjenih tradicionalnih športnih oddajah Vala 202.

MMC-JEV SPLETNI PORTAL WWW.RTVSLO.SI
Prenosi tekem omenjenih svetovnih prvenstev na 2. programu Televizije Slovenija bodo istočasno predvajani tudi na MMC-jevem spletnem portalu www.rtvslo.si. Pred in med prvenstvi bomo v klepetalnici gostili zanimive goste ter opravili različne intervjuje z najzanimivejšimi akterji, ki so na različne načine povezani z letošnjimi svetovnimi prvenstvi.