Aprila in maja bomo na kanalih RTV Slovenija prenašali dve svetovni prvenstvi v hokeju. Foto: SOJ RTV SLO
Aprila in maja bomo na kanalih RTV Slovenija prenašali dve svetovni prvenstvi v hokeju. Foto: SOJ RTV SLO

Svetovno prvenstvo divizije 1A bo med 22. in 28. aprilom 2018 potekalo na Madžarskem. Za preboj v elitno skupino, kamor se bosta uvrstili le dve najboljši reprezentanci, se bo potegovalo šest reprezentanc, in sicer Velika Britanija, Madžarska, Italija, Kazahstan, Poljska in Slovenija.

Športni program Televizije Slovenija bo s svetovnega prvenstva na Madžarskem prenašal vse tekme slovenske reprezentance. Tekme slovenske ekipe bo na prizorišču spremljal komentator Andrej Stare. Na Madžarskem bo tudi naša snemalna ekipa z novinarjem Gregorjem Peternelom. Slovenija bo prvo tekmo odigrala že v nedeljo, 22. aprila 2018, pomerila se bo z reprezentanco Velike Britanije. Tekma bo na sporedu ob 12.30 na TV SLO 2. Vse tekme si bodo gledalci lahko v živo ogledali tudi na spletnem portalu www.rtvslo.si.

Val 202 bo intenzivno v živo spremljal vse tekme slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu in dogajanje, povezano s slovensko reprezentanco. S prizorišča bosta poročala reporterja Boštjan Janežič in Marko Pangerc. Ob živih oglašanjih s tekem bo največ hokejskega pridiha v uveljavljeni oddaji Naval na šport, vsak dan ob 9.15 in 17.45 na Valu 202, pogostokrat tudi v jutranjih športnih zgodbah in seveda v Športnih sobotah in nedeljskih športnih popoldnevih.

Svetovno prvenstvo elitne skupine bo med 4. in 20. majem 2018 potekalo na Danskem. Televizija Slovenija bo prenašala 19 tekem.