Po nedeljskem porazu slovenske moške rokometne reprezentanca v Berlinu na tekmi s Švedsko so se razblinile sanje o četrti uvrstitvi naše reprezentance na olimpijski turnir. Izbrana vrsta Švedske je bila na odločilni tekmi kvalifikacij od Slovencev boljša z 32 proti 25. Priložnost za osvojitev medalje na olimpijskih igrah, ki bodo letos v Tokiu, spremljali pa jih boste lahko na programih RTV Slovenija, je s porazom žal splavala po vodi.

Prva priložnost, na kateri se bodo slovenski rokometaši lahko ponovno merili s svetovno konkurenco, bo svetovno prvenstvo leta 2023. Televizija Slovenija je za to tekmovanje, tako kot za letošnje svetovno prvenstvo za ženske (2021), že pridobila televizijske pravice.
Enako velja tudi za svetovno prvenstvo 2025.

Svetovno prvenstvo leta 2023 za moške bosta organizirali Poljska in Švedska, za ženske pa Danska, Norveška in Švedska. Moški se bodo leta 2025 merili na Hrvaškem, Danskem in Norveškem, ženske pa v Nemčiji in na Nizozemskem.

Že letos decembra bo potekalo svetovno prvenstvo za ženske v Španiji, na katerega pa se morajo Slovenke še uvrstiti. Televizija Slovenija bo med 16. in 21. aprilom 2021 prenašala dve kvalifikacijski tekmi.

Rokometna tekmovanja najvišjega ranga tako za moške kot tudi za ženske še naprej ostajajo na Televiziji Slovenija. Foto: Canva
Rokometna tekmovanja najvišjega ranga tako za moške kot tudi za ženske še naprej ostajajo na Televiziji Slovenija. Foto: Canva