Prvenstvo skupaj gostita Tampere na Finskem in Riga v Latviji.

Skupino A, ki bo uvodni del tekmovanja odigrala na Finskem, sestavljajo: Avstrija, Danska, Finska, Francija, Madžarska, Nemčija, Švedska in ZDA, skupino B, v kateri je tudi Slovenija in ki bo prvi del prvenstva odigrala v Latviji, pa poleg Slovenije še Češka, Kanada, Kazahstan, Latvija, Norveška, Slovaška in Švica.

Razpored tekem slovenske reprezentance je sledeč:
Sobota, 13. maj 2023, ob 11.00
Švica – Slovenija

Nedelja, 14. maj 2023, ob 11.00
Slovenija – Kanada

Torek, 16. maj 2023, ob 15.00
Slovenija – Norveška

Četrtek, 18. maj 2023, ob 15.00
Češka – Slovenija

Petek, 19. maj 2023, ob 15.00
Latvija – Slovenija

Nedelja, 21. maj 2023, ob 15.00
Slovenija – Slovaška

Ponedeljek, 22. maj 2023, ob 19.00
Kazahstan – Slovenija

Televizija Slovenija
Na TV SLO 2 si bodo gledalci lahko ogledali vse slovenske tekme, ki jih bosta s prizorišča komentirala Aleš Potočnik ter Mitja Šivic, ter v prvem delu tekmovanja tudi nekaj ostalih najbolj zanimivih tekem, ki jih bo komentiral Andrej Stare. Neposredno bo na TV SLO 2 prenos tudi dveh četrtfinalnih tekem, obeh polfinalnih ter tekem za tretje in prvo mesto. O vsem dogajanju bodo gledalci obširno obveščeni tudi v športnih informativnih oddajah.
Pred vsako tekmo slovenske reprezentance bo na TV SLO 2 studijski program, ki ga bo vodil Anže Bašelj s stalnim gostom Marcelom Rodmanom. Nekdanji reprezentant bo skrbel za strokovne analize igre slovenske reprezentance, tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Ljubljani. Pred tekmo se bo z najnovejšimi informacijami in zanimivimi dejstvi iz Rige oglasila novinarka Polona Bertoncelj, ki bo skrbela tudi za kratke izjave igralcev po vsaki tretjini ter za več odmevov iz tabora slovenskih hokejistov po koncu tekme.

Val 202
Tekme slovenske hokejske reprezentance ujamete tudi na Valu 202. Vsi ključni trenutki slovenskih nastopov med elito, odzivi igralcev in trenerjev, zgodbe iz zakulisja, tedenska hokejska debata. Na prizorišču bosta radijska reporterja Boštjan Janežič in Marko Pangerc.