To bo letos po svetovnem prvenstvu v biatlonu in alpskem smučanju že tretje svetovno prvenstvo na programih RTV Slovenija, po svetovnem prvenstvu v poletih v Planici decembra lani pa že četrto v tej zimski sezoni. Na kar dveh je bila Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala.

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah iz Oberstdorfa bodo gledalci Televizije Slovenija lahko spremljali od 24. februarja do 7. marca. Ljubitelji skokov, smučarskih tekov in nordijske kombinacije si bodo na TV SLO 2 lahko ogledali vse boje za odličja. Hkrati pa bo program popestren tudi z informacijami o zakulisju nordijskega vrhunca sezone.
Vrhunci prvenstva bodo prav gotovo tekme, na katerih bo nastopila tekačica Anamarija Lampič, ki se je v tej sezoni na sprintih štirikrat uvrstila na oder za zmagovalke. Odlična je tudi v paru z Evo Urevc na ekipnih sprintih, kjer sta nedavno tudi zmagali.

Anamarija Lampič Foto: SloSki
Anamarija Lampič Foto: SloSki
Eva Urevc Foto: SloSki
Eva Urevc Foto: SloSki

Zmage v tej sezoni svetovnega pokala se je že veselila tudi skakalka Nika Križnar. Vseskozi je med najboljšimi tudi Ema Klinec.

Nika Križnar Foto: SloSki
Nika Križnar Foto: SloSki
Ema Klinec Foto: SloSki
Ema Klinec Foto: SloSki

Tudi smučarji skakalci, predvsem Anže Lanišek in Bor Pavlovčič, so pred prvenstvom v vrhunski formi.

Anže Lanišek Foto: SloSki
Anže Lanišek Foto: SloSki
Bor Pavlovčič Foto: SloSki
Bor Pavlovčič Foto: SloSki
Napovednik: Nordijsko smučanje - svetovno prvenstvo, prenos iz Oberstdorfa

Osrednji televizijski studio bo vodila Sara Benkovič. V njem bo gostila številne nekdanje ase slovenskega nordijskega smučanja. Polona Bertoncelj in Miha Mišič bosta gledalkam in gledalcem s prizorišča na tekaškem stadionu in v areni skakalnic pod Senčno goro prenesla vse zadnje informacije pred tekmami. Pred mikrofonoma bosta tudi gostila tekmovalce in trenerje.
Na reporterskih mestih v Ljubljani bodo tekme spremljali Marjan Fortin, Peter Kavčič in Aleš Potočnik. Poleg njih bosta tekme komentirala tudi dolgoletna strokovna gosta Tomas Globočnik za tekaška tekmovanja in Jelko Gros za skakalne tekme.

VAL 202
Na Valu 202 bodo nordijsko svetovno prvenstvo spremljali na prizorišču z reporterjema Daretom Ruparjem in Boštjanom Reberšakom, ki bosta poskrbela za oglašanja ob slovenskih vrhuncih. Poskrbeli bodo za poglobljene pogovore z junaki prvenstva, se posvetili zakulisju in ugotovili, kako so prvenstvo v zahtevnih okoliščinah pripravili gostitelji v Oberstdorfu, ki bodo organizacijsko štafetno palico predali Planici. Osrednje tekme bodo pospremili s studijskim programom in ga obogatili s spomini na dosedanje vrhunce slovenskega nordijskega smučanja. Val 202 ujamete tudi na družabnih omrežjih, zvočne vrhunce pa tudi na spletni strani.

MULTIMEDIJSKI CENTER RTV SLOVENIJA
Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah bodo podrobno spremljali tudi na spletnem portalu www.rtvslo.si. Poseben podportal, ki ga najdete na www.rtvslo.si/oberstdorf2021, je že na voljo. Tu bodo na voljo zanimive informacije, ki bodo športne navdušence popeljale skozi prvenstvo v Oberstdorfu.