Zmagovalne zgodbe iz doline pod Poncami si boste lahko ogledali ali jim prisluhnili na Televiziji Slovenija, Valu 202 in spletnem portalu www.rtvslo.si.

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala s smučarskih poletov v Planici. Letos bo v Planici postavljenih dvajset kamer za produkcijo mednarodnega TV-signala in štiri dodatne za slovenske gledalce. Režiser prenosov bo Dejan Čretnik.

Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih bo med 10. in 13. decembrom 2020. Foto: Adrian Pregelj
Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih bo med 10. in 13. decembrom 2020. Foto: Adrian Pregelj

Televizija Slovenija bo s svojim planiškim programom začela že v sredo, 9. decembra 2020, ko bo na TV SLO 2 ob 20. uri uvodna studijska oddaja, v kateri bodo gledalci izvedeli vse, kar morajo pred začetkom prvega vrhunca sezone v smučarskih skokih. Med četrtkom in nedeljo si bodo gledalci Televizije Slovenija lahko ogledali obe posamični tekmi, ekipno tekmo kot tudi kvalifikacije. Reporter bo Andrej Stare, ki bo tekmo spremljal iz Ljubljane. Osrednji studio bo tokrat v Ljubljani, kjer bo ob Sašu Jerkoviću vse dni osrednji gost slovenski reprezentant Jernej Damjan in številni drugi dnevni gostje. V izteku letalnice v Planici bo Polona Bertoncelj skrbela za pogovore s tekmovalci. Ob njenem mikrofonu bo vsak dan tudi Robert Kranjec, prvi Slovenec, ki je postal svetovni prvak v poletih, zdaj pa v reprezentanci skrbi za skakalne drese. Ob odskočni mizi bo za zanimivosti in pogovore s trenerji skrbel Miha Mišič.

O dogajanju v Planici bomo poročali tudi v Informativnem programu Televizije Slovenija, kjer bodo gledalci v naših informativnih oddajah izvedeli vse o uspehih tako naših, kot tudi ostalih letalcev.
Oddaja Dobro jutro bo priprave na planiško dogajanje spremljala v četrtek in petek, 10. in 11. decembra 2020.

Svoje videnje letošnjega svetovnega prvenstva je strnil tudi Aleš Potočnik, vodja projekta Planica 2020 na TV SLO:
»Letošnja Planica bo drugačna. To poudarjajo tudi tekmovalci in trenerji. Občutek v prazni dolini pod Poncami, kjer so vsako leto gledalci pripravili neverjetno vzdušje, bo čuden. Toda skakalci čutijo, da so ljubitelji naše reprezentance in tega športa ves čas z njimi. Ker navijači iz vseh koncev sveta ne morejo po Ponce bodo še v večjem številu pred televizijskimi sprejemniki. Namesto enega navijaškega spektakla v Planici bo na tisoče dnevnih sob zaživelo v navijaškem vzdušju. Ko pomislimo na Planico, vedno pomislimo na nekaj pozitivnega. Ko se bodo navijači vrnili pod letalnico, bo veselje še večje. Verjamemo, da bo to kmalu.«

Svetovno prvenstvo v Planici bo Val 202 pospremil z doživetimi prenosi tekmovanja, pa tudi z zgodbami o nastajanju izolacijskih snežink, v katerih so udeleženci prvenstva. Poslušalcem bomo ponudili tudi virtualni klepet z najboljšim slovenskim smučarskim skakalcem Petrom Prevcem. Zvočno podobo Planice 2020 bomo obogatili s pozivi navijačem in domišljeno komunikacijo na družabnih omrežjih.

Vse informacije o skakalnem prazniku pod Poncami lahko najdete tudi na posebnem portalu www.rtvslo.si/planica. Na njem si lahko ogledate in preberete vse o svetovnih prvenstvih v Planici ter o zgodovini planiške letalnice. Vsebine portala bomo popestrili s številnimi intervjuji in zanimivostmi. V Planici bo ves čas prvenstva tudi MMC-jev novinar Tilen Jamnik.

Dogajanje iz Planice boste lahko spremljali na TV SLO, Valu 202 in na spletnem portalu www.rtvslo.si. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Dogajanje iz Planice boste lahko spremljali na TV SLO, Valu 202 in na spletnem portalu www.rtvslo.si. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj