Košarkar naj bo 2

Naši fantje so s svojimi čarovnijami na tokijskem parketu znova združili vso Slovenijo. Pri ZKP RTV Slovenija in Gustav filmu se jim za srčnost in borbo zahvaljujejo z izdajo filma Košarkar naj bo 2. Drugi del knjižne in filmske uspešnice Primoža Suhadolčana nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. Film je na voljo v DVD formatu s pretočno kodo, lahko pa ga tudi najamete. Opremljen je z angleškimi in slovenskimi podnapisi ter opisi za slepe in slabovidne. Najdete ga na povezavi: https://zkp.rtvslo.si/s/kosarkar2

Včerajšnjo košarkarsko tekmo med Slovenijo in Francijo si je v povprečju ogledalo 26,6 % oz. 505.500 posameznikov, kar predstavlja 76-odstotni delež gledalcev nad 4. letom starosti, ki so bili v času tekme pred televizijskimi zasloni.

Film Košarkar naj bo 2 je na voljo v DVD formatu s pretočno kodo.
Film Košarkar naj bo 2 je na voljo v DVD formatu s pretočno kodo.

S tako visoko gledanostjo je postala tekma najbolje gledana oddaja poletnih olimpijskih iger od začetka merjenja gledanosti. Vrhunec včerajšnje gledanosti so prav zadnji trenutki tekme (zadnji slovenski napad), ko je tekmo spremljalo skoraj 610.000 gledalcev (ob 14.46 32,0 % oz. 608.400 gledalcev in 83 % delež). To je tudi najvišje dosežena gledanost v Sloveniji v zadnjih treh letih (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva).

Včeraj si je prenos košarkarske tekme na spletni strani rtvslo.si v živo dodatno ogledalo tudi več kot 200.000 različnih uporabnikov. Gre za novo rekordno gledanost spletnih prenosov na naši spletni strani rtvslo.si (Vir: MMC RTV).