Letošnja rdeča nit pogovorov pa je beseda osebno, saj se gostje v oddajah predstavijo v malce bolj osebni luči.

Foto: MMC RTV SLO/Ana Gombač
Foto: MMC RTV SLO/Ana Gombač

Gost 200. epizode oddaje Številke je glasbenik Tomislav Jovanović - Tokac, ki bo tudi zapel dve pesmi.

Foto: Adrijan Pregelj/RTV SLO
Foto: Adrijan Pregelj/RTV SLO

Podkast bo predvajan v živo z video prenosom, v petek, 18. februarja, ob 18.00, na spletni strani rtvslo.si in prek FB strani Številke. Slavko Jerič je ob tem povedal: »Vesel sem, da že sedem let ustvarjam podkast Številke, ki sicer nosi numeričen naslov, res pa je, da se v zadnjih letih bolj kot z analitično statistiko ukvarja predvsem z ljudmi, zgodbami in temami povezanimi z njimi.«

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Prek spletne strani rtvslo.si in aplikacij za podkaste je skupno število poslušanj vseh do zdaj izdanih epizod oddaje Številke preseglo tri četrt milijona.

Podkast Številke je začel delovati januarja 2015, avtor in voditelj oddaje Slavko Jerič pa v njej analizira različne teme, od športa do znanosti, od veselja do vesolja.

Utrinek s snemanja 100. epizode podkasta Številke. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Utrinek s snemanja 100. epizode podkasta Številke. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

K pogovoru vabi različne strokovnjake iz posameznih področij ali javnega življenja. Med drugim so gostovali tudi sloviti ameriški astrofizik Neil deGrasse Tyson, najboljša igralka v zgodovini šaha Judit Polgar, astronavt Chris Hadfield, najboljša kolesarja na svetu Primož Roglič in Tadej Pogačar, svetovna rekorderka potapljačica Alenka Artnik, dvakratni prvak Lige NHL Anže Kopitar, najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, glasbeniki Tomi Meglič, Tone Kregar in Zoran Predin, Anita Ogulin in številni drugi.

PODKAST ŠTEVILKE

Spletna stran podkasta: https://www.rtvslo.si/stevilke
Seznam vseh gostov: https://www.rtvslo.si/stevilke/gosti
FB stran: www.facebook.com/stevilke