V zadnjih dneh smo bili znova priča poskusom osebne diskreditacije voditeljice oddaje Tarča Erike Žnidaršič, ki so se z objavami prispevkov o njeni družini stopnjevali prav na dan, ko je bila na sporedu oddaja Tarča.

TV Slovenija ostro obsoja osebna obračunavanja, še posebej, kadar je njihov poglavitni namen poskus oviranja in utišanja kritičnega novinarstva oziroma, kadar gre za medijske napade na novinarje in voditelje TV Slovenija, ki so jih deležni zaradi svojega profesionalnega opravljanja dela.

TV Slovenija in Informativni program bosta še naprej podpirala in spodbujala raziskovalno delo ekipe Tarče in voditeljice Erike Žnidaršič pri kritičnem poročanju o tematikah, ki so lahko marsikdaj neprijetne za gospodarske in politične akterje. Tovrstno novinarsko delo je vsekakor v interesu javnosti in ena pomembnejših funkcij kredibilnih medijev, kakršna je RTV Slovenija.

Na RTV Slovenija se zavzemamo za dostojno in konstruktivno komunikacijo ter odprt prostor za svobodno izražanje različnih mnenj. Za obstoj demokracije je kultura dialoga ključna, pri čemer ima pomembno vlogo tudi javni medij.