Slabe štiri mesece pred poslovilno košarkarsko tekmo, s katero se od aktivne športne kariere poslavlja eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov Goran Dragić, so organizatorji dobrodelnega spektakla, zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in RTV Slovenija uradno začeli kampanjo zbiranja dobrodelnih sredstev prek SMS-sporočil.

Te bo (v vrednosti 5 ali 10 evrov – GOGI5 ali GOGI10 na 1919) za boljši jutri slovenskih mladih športnikov iz socialno ogroženih okolij moč pošiljati vse do novembra, ko se bo edinstven projekt končal z dobrodelno gala večerjo Olimpijskega komiteja Slovenije.

Noč zmaja/Night of the dragon - 24. avgust 2024
Noč zmaja/Night of the dragon - 24. avgust 2024

»Še slabi štirje meseci nas ločijo do mojega poslovilnega spektakla v Stožicah, za katerega ekipa dela praktično noč in dan. Kmalu vam bom lahko izdal tudi nekatere nove košarkarske zvezde, ki bodo 24. avgusta z nami. Svoj del lahko prispevate tudi vi, dragi navijači. Še pred poletjem lahko s SMS sporočilom na številko 1919 pomagate mladim športnim talentom, ki živijo v težkih razmerah. Naša želja je zbrati čim več sredstev za Botrstvo v športu in Fundacijo Gorana Dragića. Stopimo skupaj in pomagajmo perspektivnim posameznikom, ki jim bo prav vsak poslan SMS s ključnima besedama GOGI5 ali GOGI10 omogočil, da njihove sanje postanejo resničnost,« je povedal glavni protagonist avgustovskega večera košarkarskih zvezd.

Z namenom čim večje podpore dobrodelnemu letu Gorana Dragića, v katerem bodo vsa zbrana sredstva namenjena Botrstvu v športu (ta poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije) in Fundaciji Gorana Dragića, so organizatorji dogodka v sodelovanju z režiserjem Markom Pircem pripravili serijo napovednikov, v katerih v glavni vlogi nastopa prav Goran Dragić.

RTV Slovenija bo kot glavni medijski partner dogodka poskrbela, da omenjeni dobrodelni napovedniki v prihodnjih tednih in mesecih še mnogokrat najdejo pot do gledalcev Televizije Slovenija, poslušalcev Vala 202 in uporabnikov spletnega portala rtvslo.si.

»Organizacijski odbor dogodka Noč zmaja/Night of the dragon (www.nightofthedragon.com) je na čelu z Goranom Dragićem soglasno in takoj podprl koncept darovanja vseh zbranih sredstev programu Botrstvo v športu in Fundaciji Goran Dragić. Z izjemnim promocijskim TV-spotom, ki ga je režiral Mark Pirc, smo z Gogijem v glavni vlogi želeli poudariti, da bodo zbrana sredstva namenjena mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, talentom z različnih disciplin in športov. Šport nas Slovence združuje, Gogi prav tako. Želimo si, da bi nas tudi skupna akcija vseh udeleženih v Dragičevo dobrodelno leto,” je ob začetku kampanje – poleg SMS-sporočil bodo organizatorje sredstva zbirali še s prodajo vstopnic, različnimi dražbami in pomočjo sponzorjev, partnerjev in donacij" – povedal vodja projekta Noč zmaja Matej Avanzo, direktor podjetja Spontanzo.

Podprite mlade športnike iz socialno ogroženih okolij s SMS-ji na 1919 in ključnima besedama Gogi5 ali Gogi10 tudi vi.

Več informacij o poslovilni tekmi Gorana Dragića najdete na spletni strani https://www.nightofthedragon.com/.