Nova zgoščenka Nane Milčinski Od tod do vesolja bo pri ZKP RTV Slovenija izšla v teh dneh. Foto: Luka Milčinski & Samo Jarc
Nova zgoščenka Nane Milčinski Od tod do vesolja bo pri ZKP RTV Slovenija izšla v teh dneh. Foto: Luka Milčinski & Samo Jarc
Nana Milčinski zre v vesolje. Tudi z zaprtimi očmi ... Foto: Luka Milčinski

Pred dobrim letom je pri založbi Celinka izšla prva Nanina zgoščenka z naslovom Še ena pomlad. Tudi z njo se je poklonila svojemu dedku, legendarnemu Franetu Milčinskemu Ježku. Pri čisto novi Od tod do vesolja sodeluje z britanskim glasbenim producentom, aranžerjem in jazzovskim kitaristom Femijem Temowo. Izvirno glasbo so prispevali slovenski skladatelji Mitja Vrhovnik Smrekar, Martin Štibernik, Anže Langus Petrović in Dominik Bagola. Na novi plošči je tudi nekaj znanih, vendar osveženih pesmi, kot sta Lesjakova Ne čakaj na maj in Vodopivčeva Ljubezen naj gre vedno v cvet.

Ob Nani Milčinski bodo na koncertnem dogodku v Drami nastopili Femi Temowo (kitara), Marko Črnčec (klavir), Robert Jukič (bas), Sergej Randjelović (bobni), Gregor Gruden, Gregor Strasbergar, Eva Gorenc in Manca Bukovac (spremljevalni vokali), glasbeniki Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem, vokalna skupina Bee Geesus, Klemen Slakonja in Juš Milčinski. Scenarij pripravljata Nana Milčinski in Marko Japelj, video opremo pa bosta poleg njiju prispevala še Igor Štromajer in Barbara Zemljič.

V Ježkovem letu bomo na RTV Slovenija pripravili tudi nove glasbene spote v moderni preobleki, dokumentarni film in adaptacijo gledališke igre, ki nosi Ježkovo izročilo. TV Slovenija pa bo posnetek nedeljskega koncerta predvajala v petek, 31. januarja, ob 20.30 na 1. programu.