Gostitelji izbora EMA 2015 bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit, voditelj live streama iz zelene sobe pa bo Jan Kok. Foto:
Gostitelji izbora EMA 2015 bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit, voditelj live streama iz zelene sobe pa bo Jan Kok. Foto:

Izbor predstavnika RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije 2015 bo v soboto, 28. februarja 2015, ob 20. uri v studiu 1 Televizije Slovenija. Neposredni prenos boste lahko spremljali na 1. programu TV Slovenija, na Valu 202 (v kombinaciji s športnim prenosom), Radiu Maribor in Radiu Koper, dogajanje iz zakulisja pa si bo moč ogledati na posebni spletni strani.

Kdo si bo pridobil vstopnico za nastop na jubilejni Pesmi Evrovizije, bo znano po dveh krogih glasovanja na izboru EMA 2015. V prvem krogu bo tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi, ki se bosta uvrstili v t. i. superfinale. V drugem krogu se bosta obe superfinalni pesmi še enkrat predstavili. Zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 60. izboru Pesmi Evrovizije, bodo določili gledalci s telefonskim glasovanjem.

Način glasovanja bo enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato na Pesmi Evrovizije osvojila najvišjo uvrstitev Slovenije v zadnjih enajstih letih.

Gostitelji izbora EMA 2015 bodo Darja Švajger, Maja Keuc, Tinkara Kovač in Nejc Šmit, voditelj live streama iz zelene sobe pa bo Jan Kok.

Nejc Šmit nam je zaupal, da je energija med gostitelji izjemna. Med drugim se bodo, v duhu dvajsete, jubilejne Eme, skupaj spomnili tudi slovenskih skladb, ki so nas predstavljale na evroviziji v preteklosti.

Izvajalci se bodo predstavili po sledečem vrstnem redu:

IZVAJALEC

NASLOV

GLASBA

BESEDILO

ARANŽMA

1

ALYA & NENO BELAN

MISUNDERSTANDINGS

Neno Belan, Zvonimir Zrlić

Tonči Pajkin

Neno Belan, Zvonimir Zrlić, Žare Pak

2

TIM KORES

ONCE TOO MANY TIMES

Dejan Radičevič

Tim Kores

Dejan Radičevič, Tim Kores

3

JANA ŠUŠTERŠIČ

GLAS SRCA

Aleš Klinar

Tina Muc

Miha Gorše

4

I.C.E.

VSE MOGOČE

Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek

Renata Mohorič

Jalen Štremfelj, Renata Mohorič, Matej Sušnik, Blaž Sotošek, Tine Janžek

5

CLEMENS

MAVA TO

Klemen Mramor

Tina Muc

Miha Gorše

6

MARAAYA

HERE FOR YOU

Raay, Marjetka Vovk

Charlie Mason, Raay

Raay, Art Hunter, Tomass Snare

7

RUDI BUČAR EN FIGONI

ŠALTINKA

Rudi Bučar

Rudi Bučar

Rudi Bučar, Gaber Radojevič

8

MARTINA MAJERLE

ALIVE

Andrej Babić

Andrej Babić

Branko Berković

Na facebook profilu EMA lahko izveste zadnje novice s priprav na sobotno Emo in slišite kratke, 30s izseke tekmovalnih skladb.

Oddaja Zakulisje Eme 2015
Dan po Emi, 1. marca bomo ob 17.20 na 1. programu Televizije Slovenija razkrili zakulisje Eme 2015. Reporterka Špela Močnik bo gledalcem predstavila celoten potek dela vseh ekip vključenih v pripravo oddaje. Gledalci bodo lahko videli tudi dogajanje med snemanjem oddaje, dogajanje v zaodrju, kjer se bodo družili izvajalci in avtorji skladb, novinarji, fotografi … med Emo in še kaj …

Dogajanje, povezano z izborom EMA 2015, lahko spremljate tudi na spletni strani www.rtvslo.si/ema

in na družabnih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram (profil emaevrovizija).

Pesem Evrovizije 2015
Letošnji izbor Pesmi Evrovizije bo med 19. in 23. majem na avstrijskem Dunaju. Vse tri evrovizijske večere, dva predizbora in veliki finale, bomo prenašali v programih Televizije Slovenija.

TV Slovenija bo prav tako sodelovala pri velikem jubilejnem koncertu ob obletnici Pesmi Evrovizije, ki ga pripravlja britanski BBC. Pravi spektakel, poln nostalgije, bomo predvajali v prihajajočih mesech, na njem pa bodo nastopili Loreen, Dima Bilan, Dana International, The Olsen Brothers, Emmelie de Forest, Lordi,Nicole, Conchita Wurst, Johnny Logan in drugi.

Zveza evropskih radiotelevizija EBU pa je ob 60. obletnici Pesmi Evrovizije pripravila tudi posebno spletno stran s podatki in zanimivostmi vseh evrovizijskih tekmovanj od leta 1956 do 2014.