Glasbene izvajalce, ki bi hoteli nastopiti na odru priljubljenega festivala Popevka, vabimo, da do 23. novembra 2020 do polnoči izpolnijo spletni obrazec in prijavijo svojo skladbo, ki se bo potegovala za naziv najboljše popevke 2021. Glasbene skupine bodo lahko na tokratnem festivalu nastopile samostojno, še vedno pa se bodo lahko glasbeniki odločili za izvedbo skladbe ob spremljavi revijskega orkestra ali ansambla RTV Slovenija.

Uradno vabilo za sodelovanje na festivalu »Popevka 2021« najdejo TUKAJ.

Pogoji sodelovanja

Prijavljena skladba je lahko dolga največ tri minute in pol (3 minute in 30 sekund). Besedilo skladbe mora biti napisano v slovenskem jeziku, izvajalci pa jo morajo v tem jeziku tudi zapeti. Skladba mora biti izvirna (v celoti in v posameznih delih skladbe) in še ne priobčena javnosti na dan prijave na vabilo.

Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/popevka2021 naložiti:
• v celoti izpolnjeno in podpisano izjavo, ki je del vabila,
• izvod notnega zapisa skladbe,
• besedilo skladbe,
• MP3 tonskega zapisa skladbe (demo posnetek z vokalom),
• fotografijo izvajalca oz. izvajalcev,
• opis ustvarjalno-glasbenega delovanja izvajalca.

Prispele prijave bo ocenjevala najmanj tričlanska strokovna komisija.

Seznam izbranih skladb, ki se bodo predstavile na prihajajočem festivalu Popevka 2021, bomo na naši spletni strani objavili najpozneje do 31. decembra.

Lani navdušili Eva Hren in Ana Soklič

Na Popevki 2019 je sodelovalo 11 skladb. Gledalci so s telefonskim glasovanje za popevko leta 2019 izbrali Šesti čut v izvedbi Eve Hren, strokovna žirija pa je za najboljšo skladbo v celoti razglasila Temni svet v izvedbi Ane Soklič.